Keresés
Close this search box.

Vállai Krisztián az Örökség zenekar frontembere

Az Örökség zenekar
Megújult az Örökség zenekar. Mire számíthatunk?

Az ÖrökségKrisztiánt mint “egyszemélyes zenekart” már bemutattuk (itt), és jeleztük: Vállai Krisztiánról Rock berkekben egyre többet fogunk hallani. Youtube csatornájára azóta is sorra tölti fel az újabb átdolgozásait. Már több, mint 50 videóból csemegézhetnek azok, akik követik, vagy rátalálnak! Tavaly nagyobb hangsúlyt fektetett a magyar zenékre, melyek közül külön érdekesség a Simándy József-féle Bánk bán – Hazám, hazám opera darab rockosított változata, vagy Cserháti Zsuzsa – Elfelejtett Dalának az újragondolása, szintén rock stílusban. (De készült Kowalsky meg a Vega egyveleg videó is, aminek a forgatása miatt egészen Tunéziáig elutazott.)

Aztán idén márciusban jött a hír: Vállai Krisztián az Örökség zenekar frontembere lett. (Igen, az az Örökség, melyet 5 volt Kormorános alapított 2011 -ben.) Természetes volt hogy megkérdeztem Krisztiánt hogyan került oda:

“Az idei év legnagyobb híre eddig kétségkívül az volt, hogy engem kértek fel az Örökség zenekar férfi frontember posztjának betöltésére. A dolog érdekessége, hogy ezt is a Youtube csatornámnak köszönhetem: Az egyik videóm (Queen – Bohemian Rhapsody cover) a megosztásokon keresztül egyszer csak megjelent Szabó Miki Facebook oldalán, aki akkor már egy ideje énekes keresőben volt, így kíváncsiságból rákattintott. Miután meghallgatta még néhány zenémet, rögtön meg is keresett, telefonszámot cseréltünk és még aznap Örökség dalokat gyakoroltam a meghallgatásra! A meghallgatás egy teljes zenekaros próba volt, amit mindannyian nagyon élveztünk. Ezután egy jó hosszú beszélgetésre is sor került, ami mindkettőnket megerősített abban, hogy a közös együttműködés nagyon sikeres lesz. Azonosak az értékeink, a céljaink, a gondolkodásunk. Hamar eldőlt, és hivatalosan is bejelentettük a hírt! Hatalmas megtiszteltetés számomra ilyen nagyszerű és nagy múltú zenészekkel együtt színpadra állni!”

Szabó Miklós is azt nyilatkozta: metamorfózis lesz a megújult Örökség. Mire számíthatunk?

“Nem titok, hogy dolgozunk már az új albumon. Van már 4-5 olyan dal, amit nemsokára hallhatnak a kedves rajongóink rádiókban, az interjúk során, valamint a koncertjeinken is! Sőt, klipforgatások is vannak tervezve!

Stílusában nagyon izgalmas anyag várható. Megmaradva a gyökereknél rockos lesz, a jellegzetes és elengedhetetlen hegedűszólamokat sem hagyjuk el, viszont modern elemeket is beleteszünk a pop-zene világából inspirálódva. Egyszóval nagyon izgalmas lesz érdemes meghallgatni!

Mikor és hol hallhatjuk a zenekart?

Az idei év első koncertje Április 18.-án lesz Esztergom Sportalsó klubban. Ezt követően az országban, sőt Felvidéken és Erdélyben is számtalan helyen ott leszünk. Minden aktuális történésről beszámolunk rajongóinknak Facebook oldalunkon, illetve a weboldalunkon is.

Kövessétek Őket és találkozzatok velük: https://azorokseg.hu

Örökség zenekar logójaA ZENEKAR:

  • JELINEK ZSU – ének
  • VÁLLAI KRISZTIÁN – ének
  • NAGY DÓRI – hegedű
  • NAGY LÁSZLÓ – dob
  • SZABÓ MIKLÓS – gitár
  • SZILVA JÁNOS – basszusgitár

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt