Ebben a melegben jól a jön a Hűvös?

Hűvös
Már több ezres nézettsége van a legújabb klipjüknek!

Kilépni a komfortzónából a szerelemben és a barátságban is!

Megállíthatatlanul beindult a Hűvös zenekar: a tavalyi Kikeltető tehetségkutatóban felbukkant együttes még a szárnyait bontogatja, máris új dallal és egy klippel jelentkeztek.

Mégpedig olyan ffriss a megjelenés, hogy még 24 óra sem telt el annak megjelenése óta.

A Hűvös egyedi stílusával rövid időn belül feltette magát a hazai zenei térképre. A négy szegedi egyetemista srác tervei szerint idén megjelenik debütáló albumuk is.Hűvös – Legyen úgy: videó ITT

A Legyen úgy a komfortzónából való kilépés kérdéseit feszegeti, legyen az a szerelemmel, barátsággal kapcsolatos szituáció vagy bármilyen más élethelyzet. Zeneileg ötvözi a ’60-as, ’70-es évek klasszikus rock hangzását egy modernebb, új hullámos zenei felfogással

– foglalja össze Vidiczki Zsombor frontember.

Az ifjúság hite és elszántsága rendszerint nem ismer lehetetlent. Ékes bizonyíték erre a négy szegedi fiatalember esete, akik a pandémia nehézségei ellenére zenekart álmodtak, és immár csupán karnyújtásnyira vannak első albumuk megjelenésétől

– írta róluk nemrégiben a Délmagyar.

Ebben a cikkben kiderült, milyen kaotikus körülmények közepette alakult meg a zenekar:

Kormos Dénes gitáros a Tömörkény István Gimnáziumban harmadikos korában ismerkedett össze az akkor végzős Vidiczki Zsombor énekes-ritmusgitárossal, aki már akkor aktívan osztotta meg dalait a közösségi oldalakon. Vélhetően közös diáktársuk kollégiumi szobájában kezdtek hárman zenélni 2020 januárjának végén, aztán..

Aztán megismerkedtünk Mucsi Barnával, aki a dobosunk lett, és beütött a pandémia. Persze nem adtuk fel. Egy tagcsere után az osztálytársam, Kállay András lett a basszusgitárosunk. A végleges zenekar tavaly júniusra állt össze

– fejtette ki Kormos Dénes a Délmagyarnak.

A Hűvös tehát 2020 nyarán alakult, elsősorban alternatív pop/rock-ot játsszanak a fiatalok.

Tagjai Vidiczki Zsombor, aki a gitár mellett az éneket is viszi, Kormos Dénes (gitár), Mucsi Barna (dob), valamint az utolsónak csatlakozó Kállay András (basszusgitár).

A zenéjükben a 60-as évek klasszikus stílusait, gondolatait öltöztetik modern köntösbe, így igyekeznek a korszak szabadságérzetét visszaadni. Jelenleg az első nagylemezükön dolgoznak, amiben minél színesebben próbálják majd átadni az üzenetüket.

Többször voltak a Carson Coma előzenekara, felléptek már az A38 hajón, a Szegedi Ifjúsági Napokon is, de a Bagossy Brothers előtt is léptek már fel, akárcsak a Grabovski előtt.

Egy nappal a megjelenés után már több ezres nézettsége van a legújabb klipjüknek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?