Amikor a bosszú édes, és a történet is jó lesz tőle

Pandóra Projekt
De vajon mit keresett ott két kígyó?

Megjelent a Pandóra Projekt legújabb klipje, a „virágról virágra”, amelyben egy szívszorító népi történet éled újjá

A „virágról virágra” ötletét egy népballada adta, amit akkor énekeltem, amikor felvételiztem a konzervatóriumba. Ez egy tragikus történetet mesél el a megcsalásról, a bánatról, az emberi gyarlóságról és az ezt követő szörnyű végkifejletről, a gyilkosságról

– meséli Végh Janka, a zenekar egyik énekese.


Az eredeti mű kissé hirtelen, furcsán azzal zárul, hogy meghal a főhős, de az nem derül ki, hogy az anyja vagy a párja ölte meg. Ezt a sztorit gondoltuk kicsit tovább Dorcival (Major Dóra, a zenekar másik énekese), úgy hogy a bosszú is megjelenjen benne

– teszi hozzá.

Hámori Máté hangszerelésével egy olyan dal született, amely egyszerre hozza vissza az eredeti ballada hangulatát, de mégis egy új és modern történet készült el belőle.Pandóra Projekt – virágról virágra
Nézd meg a klipet ITT A lányok elmondták: a klipet Dezső Bálint rendezte, akivel már az “aki érdekel” és a “csirkefogó” forgatásán is együtt dolgoztak. Dezsőnek nagyon bejött ez a női energiás/bosszúállós téma, így „boszorkányos, néha már-már „szektás” hangulatot álmodott a dalhoz.


Dezső először azt az instrukciót adta nekünk, hogy ugráljuk körbe Barna Máté kameráját és közben üvöltsük hangosan a szöveget.

Első hallásra mindketten megdöbbentünk a kéréstől, de a végeredményt látva már biztosak voltunk abban, hogy minden perc megérte, amit a hajnali hidegben vagy a tűző napon izzadva töltöttünk a forgatáson Nagykovácsiban.

Imádtuk azt is, hogy az erdő közepén ott állnak moziszékek, az ágy a párnákkal és a hőgomba, hogy a kígyók ne fázzanak meg. A klip – amit egyébként Kőváry Dani vágott meg – pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltük

– mesélta Janka és Dorci.

A Pandóra Projektet 2021 elején alapította Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna, akik indie-folk-ként definiált hangzásukat vidékről érkezve Budapesten találták meg.

A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok magyar népi motívumokkal vegyítve egy energikus modernkori táncházas érzésbe repítenek. Első daluk 2021 februárjában jelent meg, majd áprilisban egy videóklip is érkezett hozzá, ami bekerült a Magyar Klipszemlébe. Az azóta zenekarrá kiegészült formáció idén rengeteg helyen megfordult, többek között a Kerekdomb fesztiválon, az A38 Hajón és a Művészetek Völgyében is.

A mindössze fél éves duó a 2021-es KIKELTETŐ tehetségkutató azon 16 előadója közé is beválogatták őket, akiknek lehetőségük volt zenélni a frissen nyílt Turbinában, valamint megnyerték a Szabad a Színpad tehetségkutató fődíját. Legfrissebb büszkeségük, hogy elnyerték az NKA 2021-es induló zenekari támogatását. Táncolható, mozgalmas zenéjükkel fel kívánják szabadítani közönségüket, hogy velük együtt énekeljék-ugrálják ki problémáikat.

Több a lányokról itt: Pandóra Projekt

Ütős dallal rukkoltak elő a lányok, de vajon mit keresett ott két kígyó?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss