Keresés
Close this search box.

Amikor a bosszú édes, és a történet is jó lesz tőle

Pandóra Projekt
De vajon mit keresett ott két kígyó?

Megjelent a Pandóra Projekt legújabb klipje, a „virágról virágra”, amelyben egy szívszorító népi történet éled újjá

A „virágról virágra” ötletét egy népballada adta, amit akkor énekeltem, amikor felvételiztem a konzervatóriumba. Ez egy tragikus történetet mesél el a megcsalásról, a bánatról, az emberi gyarlóságról és az ezt követő szörnyű végkifejletről, a gyilkosságról

– meséli Végh Janka, a zenekar egyik énekese.


Az eredeti mű kissé hirtelen, furcsán azzal zárul, hogy meghal a főhős, de az nem derül ki, hogy az anyja vagy a párja ölte meg. Ezt a sztorit gondoltuk kicsit tovább Dorcival (Major Dóra, a zenekar másik énekese), úgy hogy a bosszú is megjelenjen benne

– teszi hozzá.

Hámori Máté hangszerelésével egy olyan dal született, amely egyszerre hozza vissza az eredeti ballada hangulatát, de mégis egy új és modern történet készült el belőle.Pandóra Projekt – virágról virágra
Nézd meg a klipet ITT A lányok elmondták: a klipet Dezső Bálint rendezte, akivel már az “aki érdekel” és a “csirkefogó” forgatásán is együtt dolgoztak. Dezsőnek nagyon bejött ez a női energiás/bosszúállós téma, így „boszorkányos, néha már-már „szektás” hangulatot álmodott a dalhoz.


Dezső először azt az instrukciót adta nekünk, hogy ugráljuk körbe Barna Máté kameráját és közben üvöltsük hangosan a szöveget.

Első hallásra mindketten megdöbbentünk a kéréstől, de a végeredményt látva már biztosak voltunk abban, hogy minden perc megérte, amit a hajnali hidegben vagy a tűző napon izzadva töltöttünk a forgatáson Nagykovácsiban.

Imádtuk azt is, hogy az erdő közepén ott állnak moziszékek, az ágy a párnákkal és a hőgomba, hogy a kígyók ne fázzanak meg. A klip – amit egyébként Kőváry Dani vágott meg – pontosan olyan lett, amilyennek elképzeltük

– mesélta Janka és Dorci.

A Pandóra Projektet 2021 elején alapította Major Dóra és Végh Janka Zsuzsanna, akik indie-folk-ként definiált hangzásukat vidékről érkezve Budapesten találták meg.

A különleges vokálokkal fűszerezett szövegcentrikus dalok magyar népi motívumokkal vegyítve egy energikus modernkori táncházas érzésbe repítenek. Első daluk 2021 februárjában jelent meg, majd áprilisban egy videóklip is érkezett hozzá, ami bekerült a Magyar Klipszemlébe. Az azóta zenekarrá kiegészült formáció idén rengeteg helyen megfordult, többek között a Kerekdomb fesztiválon, az A38 Hajón és a Művészetek Völgyében is.

A mindössze fél éves duó a 2021-es KIKELTETŐ tehetségkutató azon 16 előadója közé is beválogatták őket, akiknek lehetőségük volt zenélni a frissen nyílt Turbinában, valamint megnyerték a Szabad a Színpad tehetségkutató fődíját. Legfrissebb büszkeségük, hogy elnyerték az NKA 2021-es induló zenekari támogatását. Táncolható, mozgalmas zenéjükkel fel kívánják szabadítani közönségüket, hogy velük együtt énekeljék-ugrálják ki problémáikat.

Több a lányokról itt: Pandóra Projekt

Ütős dallal rukkoltak elő a lányok, de vajon mit keresett ott két kígyó?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.