Keresés
Close this search box.

Milyen az igazi Dolly a maga építette falak mögött

Már 19 évesen a Hungária együttes kislemezén énekelt, de az igazi áttörés 15 évvel később, a Dolly Roll első dalaival történt meg.

DollyMilyen az igazi Dolly a maga építette falak mögött, miért építette azokat és ki ismeri őt igazán? Hogyan kezeli a mérgeket, és hogyan méregtelenít? Mi történt vele egy olaszországi klipforgatás hajnalán a tengerparton, ami máig emlékezetes? Sok más mellett ezekről is szót ejtettünk a Dolly Roll legendás énekesével.

Már 19 évesen a Hungária együttes kislemezén énekelt, de az igazi áttörés 15 évvel később, a Dolly Roll első dalaival történt meg. Az 1983-ban született zenekar – első lemezét kiadva Flipper Öcsivel, Novai Gáborral, Kékes Zoltánnal, Fekete Gyulával és Zsoldos Gáborral -, azonnal az ország kedvence lett, és turnéik során Európát is bejárták.

Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő saját bevallása szerint anyagi értelemben szegény családban nőtt fel. “A szüleim nagyon szerettek, de nagyon szigorúan neveltek, de hát kellett is. Remélem, ha ma lenéznek rám, picit büszkék, hogy mégis sikerült embert faragniuk belőlem.”

A hátteret ismerve érthető, hogy Dollynak még ma is vannak olyan takarékossági szokásai, melyeken lehet, hogy elcsodálkozunk, pedig még a környezetet is óvhatjuk velük. Az erős családi kötelékek miatt, nehezen viseli a változást, mert szereti az állandóságot, mégis tud újrakezdeni és megújulni.

A megújulás előfeltétele szerinte az élet egyes szakaszainak lezárása, és az ezekkel való számvetés, mert a múlt eseményeit feldolgozva, “ha meg tudod azt tenni, hogy a jót előtérbe helyezed, a rosszat pedig megpróbálod elfelejteni, és tudsz nyitni minden szempontból, akkor tudsz újrakezdeni.”

Szerinte természetes, hogy egyfajta falat épített maga köré, és senki sem ismeri őt igazán, hiszen “az embernek a legbelső önmagát meg kell védeni, hogy az tudjon maradni aki. A legbelső énjét az ember nem szolgáltatja ki.”

Nem tudtuk kihagyni, hogy a “nagy” Dolly Roll ne kerüljön szóba, és Dolly az ehhez köthető izgalmas terveiről is beszélt. Elmondása szerint legalább olyan nagy fába vágta fejszéjét a Dolly Plusssz nevű új együttesével, mint annak idején, a Hungáriát követően is tette. Az új banda zenéjével visszahozza azt az életérzést, amit a 80-as években a Dolly Roll nagy országjáró turnéi jelentettek, a zenés színházi jeleneteket tartalmazó show műsoraikkal.

A kellemes hangulatú beszélgetést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék őt mélyebben megismerni!

Forrás: sztarportre.hu/dolly-2/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt