Milyen az igazi Dolly a maga építette falak mögött

magyarzene

magyarzene

Már 19 évesen a Hungária együttes kislemezén énekelt, de az igazi áttörés 15 évvel később, a Dolly Roll első dalaival történt meg.

DollyMilyen az igazi Dolly a maga építette falak mögött, miért építette azokat és ki ismeri őt igazán? Hogyan kezeli a mérgeket, és hogyan méregtelenít? Mi történt vele egy olaszországi klipforgatás hajnalán a tengerparton, ami máig emlékezetes? Sok más mellett ezekről is szót ejtettünk a Dolly Roll legendás énekesével.

Már 19 évesen a Hungária együttes kislemezén énekelt, de az igazi áttörés 15 évvel később, a Dolly Roll első dalaival történt meg. Az 1983-ban született zenekar – első lemezét kiadva Flipper Öcsivel, Novai Gáborral, Kékes Zoltánnal, Fekete Gyulával és Zsoldos Gáborral -, azonnal az ország kedvence lett, és turnéik során Európát is bejárták.

Az EMeRTon-díjas magyar énekesnő saját bevallása szerint anyagi értelemben szegény családban nőtt fel. “A szüleim nagyon szerettek, de nagyon szigorúan neveltek, de hát kellett is. Remélem, ha ma lenéznek rám, picit büszkék, hogy mégis sikerült embert faragniuk belőlem.”

A hátteret ismerve érthető, hogy Dollynak még ma is vannak olyan takarékossági szokásai, melyeken lehet, hogy elcsodálkozunk, pedig még a környezetet is óvhatjuk velük. Az erős családi kötelékek miatt, nehezen viseli a változást, mert szereti az állandóságot, mégis tud újrakezdeni és megújulni.

A megújulás előfeltétele szerinte az élet egyes szakaszainak lezárása, és az ezekkel való számvetés, mert a múlt eseményeit feldolgozva, “ha meg tudod azt tenni, hogy a jót előtérbe helyezed, a rosszat pedig megpróbálod elfelejteni, és tudsz nyitni minden szempontból, akkor tudsz újrakezdeni.”

Szerinte természetes, hogy egyfajta falat épített maga köré, és senki sem ismeri őt igazán, hiszen “az embernek a legbelső önmagát meg kell védeni, hogy az tudjon maradni aki. A legbelső énjét az ember nem szolgáltatja ki.”

Nem tudtuk kihagyni, hogy a “nagy” Dolly Roll ne kerüljön szóba, és Dolly az ehhez köthető izgalmas terveiről is beszélt. Elmondása szerint legalább olyan nagy fába vágta fejszéjét a Dolly Plusssz nevű új együttesével, mint annak idején, a Hungáriát követően is tette. Az új banda zenéjével visszahozza azt az életérzést, amit a 80-as években a Dolly Roll nagy országjáró turnéi jelentettek, a zenés színházi jeleneteket tartalmazó show műsoraikkal.

A kellemes hangulatú beszélgetést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék őt mélyebben megismerni!

Forrás: sztarportre.hu/dolly-2/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.