Keresés
Close this search box.

Meglepő fúzió a Wörk Projekt második lemezének előfutára

Wörk Projekt
Nyolc év után újabb Wörk Projekt-nagylemezt jelentet meg Nagy Ádám gitáros. A lemez első, Sunday című instrumentális dalához videó klip is készült.

A zenei kalandozásban oroszlánrészt vállal a nemzetközileg elismert dobos, Borlai Gergő, Szentpáli Roland tubaművész, Szirtes Edina Mókus hegedűs és a számos világsztár által alkalmazott basszusgitáros, Yolanda Charles. A 24 track-es album előfutáraként  Sunday címmel egy egészen különleges dallal jött ki a Wörk Projekt, amihez videó is készült.

A Wörk Projekt egy összefoglaló név, ami nem egy zenekart, hanem egy zenei kísérletet takar. Az ötletgazda Nagy Ádám (Roy és Ádám Trió) gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, aki régi, fiókba zárt szerzeményeit meglelvén saját elgondolásból és zenésztársai buzdítására indította el a „Projektet” 2015-ben Borlai Gergő dobos segítségével. A Wörk Projekt stílusa alapvetően progresszív gitárzeneként definiálható, mely a jazz-rocktól egészen a népzenéig kalandozik, akusztikus és modern elektronikus hangszerek kíséretével, az esetek túlnyomó részében instrumentális formában. A Wörk Projekt koncertek – bár egyediségükből adódóan ritkábban kerül sor – vonzzák a különleges zenei világ iránt érdeklődőket.
Az első albumuk 2015-ben jelent meg, és a másodikra nyolc évet kellett várni, sőt, még egy kicsit még mindig, mert április 23-án jön ki. Az albumon Borlai Gergő, Szirtes Edina Mókus és Szentpáli Roland mellett  egy külföldön is méltán elismert művész közreműködik Yolanda Charles személyében, aki több dalban is basszusgitározik. Játszott Paul Wellerrel, David A. Stewarttal ,Robbie Williams zenekarában, Mick Jaggerrel ,The Waterboys-szal és Hans Zimmerrel.

A lemez első, Sunday című instrumentális dalához (Nagy Ádám szerzemény, Borlai Gergő hangszerelésével) videó klip is készült Regős Ábel rendezésében, az NKA támogatásával. A dal érdekessége, hogy a basszus futamokat Szentpáli Roland tubaművész játszotta fel, amiből egy nagyon egyedi és meglepő zenei fúzió született.

– A dal a koronavírus alatt íródott, egy vasárnapi napon – emlékezett vissza Ádám. – A videó is a karantén online időszakában született. Mindenki otthon játszotta fel a szólamokat, Gergő Barcelonában, Roli a saját, budapesti stúdiójában, és én is a fővárosban, a próbatermünkben.

A Wörk Projekt második albumának lemezbemutatója május 3-án lesz Budapesten, a Trafóban, ahol majd CD formában is megkapható a hanganyag.

A gitáros napjai addig is rendkívül sűrűek, ugyanis február végén egy szerzői lemeze is megjelenik. Az akusztikus anyag alapja az Ádám Elméi nevű ‘zsiványjazz’ formáció két fiatal jazz muzsikus titánnal, Fábry Adonisz dobossal és Siklai István basszusgitáros, nagybőgőssel készült, továbbá rengeteg vendégművésszel. Az albumot egyszerre játszották fel a Pannónia Stúdióban.

Nagy Ádámhoz kapcsolódó hír még, hogy február 16-tól vetítik a mozik Az almafa virága című magyar vietnámi romantikus filmet, melynek a gitáros írta a főcímdalát.

Wörk Projekt – Sunday videó:

youtube.com/watch?v=kkXmUYnjvis 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt