Régen minden dal jobb volt?

Megint középpontban a magyar dalszöveg-kreátorok

Idén is megrendezik a Mai Dal című programot: a magyar dalszövegek népszerűsítését célzó eseményt április 26-án tartják a fővárosi Akvárium Klubban.

A programsorozatot tavaly indították dalszerzők kerekasztal-beszélgetésével, egy dalszövegírás-történettel foglalkozó, valamint egy interaktív dalszövegíró előadással – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ebben felidézik: a rendezvényt a járvány miatt először streaming formában hirdették meg, végül korlátozott létszámban személyesen is részt lehetett venni rajta a Muzikumban.

Idén új helyszínt választottak a szervezők, és nem csak a hely ikonikus mivolta miatt: április végén az Akvárium Klub VOLT Lokálja ad majd terepet az eszmecserének.

A rendezvény egyik célja, hogy felhívja a zeneszerető közönség figyelmét a minőségi magyar dalszövegű zenékre és segítsen utat mutatni a dalszövegírás iránt érdeklődőknek.

A tavalyi Mai Dal felvezetéseként dalszövegíró-pályázatot hirdettek, amelyre több mint háromszáz pályázat érkezett.

Természetesen a helyszínváltozással bővültek a lehetőségek is, ezért a szervezők idén úgy döntöttek, hogy dalszövegíró-kurzust indítanak.

Ennek keretében hat alkalommal hat különböző dalszerző enged betekintést saját alkotói metódusába, abba, ahogyan az ötletből először szavak, aztán „versszakok”, végül egy komplett dal lesz.

Ezeket a kurzusokat kis létszámban, legfeljebb tíz résztvevővel rendezik meg. Eddig mesterkurzust tartott Beck Zoli (30Y), Varga Livius és Likó Marcell (Vad Fruttik), de ezek eddig a rendezvényen kívül zajlottak le.

Az idei esemény első programjaként népszerű együttesek dalszerzői, frontemberei fognak egy kerekasztal-beszélgetés során tapasztalatot cserélni, ennek a moderátora új szerepkörben Varga Livius lesz.

A panelbeszélgetést egy előadás követi, végül a résztvevők az est zárásaként egy interaktív játékon vehetnek részt.

Az esemény programjaival azokhoz szeretnénk szólni, akik érdeklődnek a magyar szövegű zenék iránt és kicsit benéznének a szerzők gondolatai mögé. Célunk megmutatni, hogy az alkotás lehet tudatos tevékenység, amely mind az alkotó, mind a befogadó számára jótékony hatással lehet

– idézte Tóth Áron főszervezőt a közlemény.

További információt – ahogy az már szokásos – egyébként a Mai Dal Facebook-oldalán találhatnak meg az dalgyártás iránt érdeklődők.

Régen minden dal jobb volt? Nem tudni, de most már a Mai Dalról szól minden!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.