Kazohin – spirituális zene a lélek leszületéséről

Kazohin
Láposi Mária

Láposi Mária

Birth to the Earth

’Birth to the Earth’ – egy különleges és szokatlan szerzemény Kazohintól, az Írországban élő magyar zeneszerzőtől. Magával ragadó, műfaji határokat feszegető spirituális zenei utazás.
„„A lélek újra megélheti ezt az élményt, és ráébredhet, hogy Egységből indult el, és tulajdonképpen mindig az Egységbe érkezik meg…”

Bíró ÁkosMegjelent Kazohin (Bíró Ákos) legújabb zeneműve Birth to the Earth címmel, amit egy a szerző által megélt családállítás ihletett. „A terápia – melyben szereplőként vettem részt – spirituális része fogott meg: a leszületés eseménye, ez szólalt meg bennem a zene nyelvén. A leszületés misztériuma arról az útról szól, ahogy a Lélek megérkezik a földi világ közelébe, a fogantatás előtti pillanatokról, másodpercekről…  Amikor a lélek kiválik az Egységből, amikor a spirituális, szellemi család mély szeretettel, gondoskodással átadja az utazó lelket a földi családnak. „A lélek újra megélheti ezt az élményt, és ráébredhet, hogy Egységből indult el, és tulajdonképpen mindig az Egységbe érkezik meg.  Bár ez az idő intervallum kicsinek tűnhet, mégis nagyon fontos esemény ez. Olyannyira fontos, hogy hatással van egész életünkre.” ” – meséli a szerző.

A művet többféle műfajból érkező kiváló zenészek szólaltatják meg, illetve a szerzőtől nem megszokott módon, énekszólam is felcsendül Szabó Enikő (Pearly Clouds) csodálatos hangján. A különböző hangszerek, a dallamok és az énekhang, a családállításban levő szerepeket elevenítik meg.

A szerző 2003-ban 22 évesen – építőmérnöki tanulmányaival párhuzamosan – zenei előképzettség nélkül kezdett el zongorázni tanulni, majd 2017-ben zongoratanári diplomát szerzett az Ír Királyi Zeneakadémián. 2016 óta több szimfonikus műve született, majd később a kamarazene került hozzá közelebb, de a világzenei zenekarokra jellemző hangszereléseket részesíti előnyben, mint a klarinét, szaxofon, brácsa, trombita, nagybőgő, gitár, harmonika, djembe és a bongó.

Szerepek:
utazó– harmonika – Szász Szabolcs (Bródy János zenekar,Tom Stormy Trio,Budapest Harmonika Duó)
földi család– gitár – Kovács Tamás (Sequence Quartet)
spirituális család – klarinét – Szűcs Péter (Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Magyar Kamarazenekar, Concerto Budapest, …)
születés-kapu – djembe – Szikora Balázs (Petra Várallyay Trio)
segítő – nagybőgő – Lombos Pál (Swing à la Django, Budafoki Dohnányi zenekar, Heureka Music Agency)
mester/ lélektöredék – ének – Szabó Enikő (Szabó Enikő és zenekara,Pearly Clouds)

www.kazohin.com

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Bartók Béla magyar zene

Bartók-mellszobrot avattak Budapesten

Bartók művészete és tudományos teljesítménye nemcsak a magyar és az európai zenetörténet, hanem az egyetemes kultúra szempontjából is korszakalkotó jelentőségű.