Jézus története rockosan – Miskolcon a világhírű rockopera

Jézus Krisztus Szuper
A Jézus Krisztus Szupersztárt láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban október 7-től.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice műfajteremtő alkotása Szabó Máté rendezésében, kettős szereposztással kerül színre. Jézus szerepében Szőcs Artur, illetve Börcsök Olivér látható, Júdás alakját Rózsa Krisztián, illetve Polák Ferenc e.h. kelti életre.

Evita, Macskák, Az operaház fantomja, József és a színes, szélesvásznú álomkabát… sorolhatnánk tovább Andrew Lloyd Webber remekműveit. A Jézus Krisztus Szupersztár amerikai ősbemutatója 1971-ben New Yorkban volt, és a Broadway történetének egyik legnagyobb sikerét aratta. 1973-ban Norman Jewison filmre vitte, világhírűvé téve ezzel a rockzene eszközeivel, Júdás szemszögéből megszólaló alkotást. Magyarországi színpadon elsőként 1986-ban mutatták be a szegedi Dóm téren. Saját produkcióként a Miskolci Nemzeti Színházban 20 évvel ezelőtt volt látható, Krámer György rendezésében.

Jézus utolsó napjait mutatja be a rockopera, a cselekmény a jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart. Az Újtestamentum ismert történetet Júdás tragikus alakján keresztül mesélik el a szerzők. Külön érdekessége a műnek, hogy Jézus és Júdás barátok, így a mester-tanítvány viszonyon túl egy barátság széthullásának stációit is nyomon követhetik a nézők.

A most bemutatásra kerülő miskolci produkció díszleteit Horesnyi Balázs, jelmezeit Füzér Anni tervezte. Kováts Gergely Csanád készített látványos koreográfiát a Miskolci Balett táncosai számára. A Miskolci Nemzeti Színház énekkara, kiegészített zenekara pedig Cser Ádám, illetve Philippe de Chalendar vezényletével szólal meg.

A két főszereplő mellett az előadás további szerepeiben közreműködik: Czvikker Lilla / Varga Andrea (Mária Magdolna), Lajos András (Pilátus), Salat Lehel (Heródes), Kincses Károly / Cseh Antal / Vatamány Atanáz e.h. (Kajafás), Tóth Dominik e.h. / Fülöp Kristóf e.h. / Kacsenyák Gábor (Annás), Kriston Milán / Visnyiczki Bence (Péter), Cselepák Balázs / Tóth Dominik e.h. (Simon), valamint a főpapok: Bárány Zsombor, Kolozsi Balázs és Petró Balázs.

Az előadás fotós főpróbáján készült videós anyag itt tekinthető meg:

(Fotók és videó: Vona Ildikó)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.