Jézus története rockosan – Miskolcon a világhírű rockopera

Jézus Krisztus Szuper
A Jézus Krisztus Szupersztárt láthatja a közönség a Miskolci Nemzeti Színházban október 7-től.

Andrew Lloyd Webber és Tim Rice műfajteremtő alkotása Szabó Máté rendezésében, kettős szereposztással kerül színre. Jézus szerepében Szőcs Artur, illetve Börcsök Olivér látható, Júdás alakját Rózsa Krisztián, illetve Polák Ferenc e.h. kelti életre.

Evita, Macskák, Az operaház fantomja, József és a színes, szélesvásznú álomkabát… sorolhatnánk tovább Andrew Lloyd Webber remekműveit. A Jézus Krisztus Szupersztár amerikai ősbemutatója 1971-ben New Yorkban volt, és a Broadway történetének egyik legnagyobb sikerét aratta. 1973-ban Norman Jewison filmre vitte, világhírűvé téve ezzel a rockzene eszközeivel, Júdás szemszögéből megszólaló alkotást. Magyarországi színpadon elsőként 1986-ban mutatták be a szegedi Dóm téren. Saját produkcióként a Miskolci Nemzeti Színházban 20 évvel ezelőtt volt látható, Krámer György rendezésében.

Jézus utolsó napjait mutatja be a rockopera, a cselekmény a jeruzsálemi bevonulásától a keresztre feszítésig tart. Az Újtestamentum ismert történetet Júdás tragikus alakján keresztül mesélik el a szerzők. Külön érdekessége a műnek, hogy Jézus és Júdás barátok, így a mester-tanítvány viszonyon túl egy barátság széthullásának stációit is nyomon követhetik a nézők.

A most bemutatásra kerülő miskolci produkció díszleteit Horesnyi Balázs, jelmezeit Füzér Anni tervezte. Kováts Gergely Csanád készített látványos koreográfiát a Miskolci Balett táncosai számára. A Miskolci Nemzeti Színház énekkara, kiegészített zenekara pedig Cser Ádám, illetve Philippe de Chalendar vezényletével szólal meg.

A két főszereplő mellett az előadás további szerepeiben közreműködik: Czvikker Lilla / Varga Andrea (Mária Magdolna), Lajos András (Pilátus), Salat Lehel (Heródes), Kincses Károly / Cseh Antal / Vatamány Atanáz e.h. (Kajafás), Tóth Dominik e.h. / Fülöp Kristóf e.h. / Kacsenyák Gábor (Annás), Kriston Milán / Visnyiczki Bence (Péter), Cselepák Balázs / Tóth Dominik e.h. (Simon), valamint a főpapok: Bárány Zsombor, Kolozsi Balázs és Petró Balázs.

Az előadás fotós főpróbáján készült videós anyag itt tekinthető meg:

(Fotók és videó: Vona Ildikó)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Új zsinagóga Szeged

Zsidó kulturális fesztivált rendeznek Szegeden

Komoly- és könnyűzenei koncertek, könyvbemutatók és fotókiállítás várja június elejétől szeptember közepéig az érdeklődőket a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

The Pontiac - Ablakomból

The Pontiac – Ablakomból

Hamarosan harmadik nagylemezével örvendezteti meg rajongóit a The Pontiac. Beharangozóként a zenekar újabb videóklippel készült, amit a korong egyik legmeghatározóbb, Ablakomból című dalához forgattak.

Palágyi Ildikó

Palágyi Ildikó: Körbeér

A kislemez Palágyi Ildikó – énekes-dalszerző – legszemélyesebb megéléseibe, történeteibe enged betekintést. Az album címadó dalához a saját teraszukon forgattak „home session” videót.