Keresés
Close this search box.
A koncertek záró akkordja a basszusgitár párbaj: BASSZUS ŐRÜLET!

Jazz-Blues Garden - BasszusőrületA Klauzál Ház meghitt kertjébe szabadtéri koncertekkel vár mindenkit, a hazai zenész mesterekkel és finom budafoki borokkal! Az est középpontja a basszusgitár! A koncertek záró akkordja a basszusgitár párbaj: BASSZUS ŐRÜLET!

A program:

16.00 Voodoo Papa Duo (Szert Zsigmond – szájharmonika, dob, Fejér Simon Pál – akusztikus és elektromos gitárok)

17.30 Pálinkás Gergely és zenekara (Szappanos György basszusgitár)

19.00 Frey György és zenészbarátai – A basszusgitár bűvöletében

20.30 Cartoon Jazz – Gyafi and Friends (Gyárfás István – basszusgitár, Jeszenszky György – dob, Oláh Zoltán – nagybőgő)

21.30 Basszus finálé – basszusgitár párbaj

Belépőjegy: 2000 Ft; a rendezvény napján: 2800 Ft

Helyszín: Klauzál Ház

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/247582912652478/

Bővebb információ:

16:00 A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.
A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

17.30 Pálinkás Gergely elkötelezett híve a jazz, ezen belül is a smooth jazz zenei műfajnak, amelyet a hazai jazz élet jelentős képviselőivel művel, saját és közös produkciók keretében. Gitározása egyedi technikát képvisel, nem használ pengetőt – egy ujjas, körömmel történő pengetése különleges játékot és hangzást produkál.
Pálinkás Gergely – gitár, Nagy Gergely – billentyű, Fekete István – trombita, Szappanos György – basszusgitár, Nagy Zsolt – dob

20.30 Cartoon Jazz – A trió legfrissebb, Cartoon Jazz címmel megjelent lemeze ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel. Gyafi így nyilatkozott az anyagról: „E lemez elkészítésekor egy eddig kiaknázatlan kincsesbányából merítettünk, a magyar animációs film zenei remekeiből. Ki ne ismerné ezeket a fülbemászó, tréfás, időnként fanyarul disszonáns dallamokat? Hisz már egy fél évszázada dúdoljuk, fütyörésszük, szeretjük őket!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss