Jazz-Blues Garden Nap

Jazz-Blues Garden Nap
magyarzene

magyarzene

A koncertek záró akkordja a basszusgitár párbaj: BASSZUS ŐRÜLET!

Jazz-Blues Garden - BasszusőrületA Klauzál Ház meghitt kertjébe szabadtéri koncertekkel vár mindenkit, a hazai zenész mesterekkel és finom budafoki borokkal! Az est középpontja a basszusgitár! A koncertek záró akkordja a basszusgitár párbaj: BASSZUS ŐRÜLET!

A program:

16.00 Voodoo Papa Duo (Szert Zsigmond – szájharmonika, dob, Fejér Simon Pál – akusztikus és elektromos gitárok)

17.30 Pálinkás Gergely és zenekara (Szappanos György basszusgitár)

19.00 Frey György és zenészbarátai – A basszusgitár bűvöletében

20.30 Cartoon Jazz – Gyafi and Friends (Gyárfás István – basszusgitár, Jeszenszky György – dob, Oláh Zoltán – nagybőgő)

21.30 Basszus finálé – basszusgitár párbaj

Belépőjegy: 2000 Ft; a rendezvény napján: 2800 Ft

Helyszín: Klauzál Ház

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/247582912652478/

Bővebb információ:

16:00 A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.
A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

17.30 Pálinkás Gergely elkötelezett híve a jazz, ezen belül is a smooth jazz zenei műfajnak, amelyet a hazai jazz élet jelentős képviselőivel művel, saját és közös produkciók keretében. Gitározása egyedi technikát képvisel, nem használ pengetőt – egy ujjas, körömmel történő pengetése különleges játékot és hangzást produkál.
Pálinkás Gergely – gitár, Nagy Gergely – billentyű, Fekete István – trombita, Szappanos György – basszusgitár, Nagy Zsolt – dob

20.30 Cartoon Jazz – A trió legfrissebb, Cartoon Jazz címmel megjelent lemeze ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel. Gyafi így nyilatkozott az anyagról: „E lemez elkészítésekor egy eddig kiaknázatlan kincsesbányából merítettünk, a magyar animációs film zenei remekeiből. Ki ne ismerné ezeket a fülbemászó, tréfás, időnként fanyarul disszonáns dallamokat? Hisz már egy fél évszázada dúdoljuk, fütyörésszük, szeretjük őket!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.