Keresés
Close this search box.

A szerelem igazi tudói a nők!

Janicsák és a szerelem
Janicsák István több évtizedes zenei pályáját megkoronázandó, szóló albumon dolgozik!

Janicsák István

A rock’n’roll egy életérzés, ami kortól független. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy Janicsák István több évtizedes zenei pályáját megkoronázandó, szólóalbumon dolgozik! Karrierjéről, terveiről, zenei életről, szerelemről beszélgetett vele Molnár Szabolcs a Sztárportréban.

Az asszonykórusról mindig ő és a Z’Zi Labor jut eszünkbe, pedig Janicsák István igazán sokoldalú  művész. Zenei előadói teljesítménye megkérdőjelezhetetlen, de emellett produceri, dalszövegírói tevékenysége is masszív.

Pályája gyerekvers íróként, költőként indult, több mint tíz gyermekkiadványa, gyerekkönyve jelent meg. A hippi korszak utáni világban ezt látta az önmegvalósítás egyik alternatívájának, függetlenül attól, hogy egészen más irányú végzettsége van. A Z’Zi Laboros korszakának egyik  csúcsa – az országos népszerűség mellett – az lehetett, amikor a Queen előtt lépett fel zenekarával. A zenekar feloszlása után is a zeneiparban maradt. Több sikeres magyar előadó dalaihoz írt szöveget, így a Hooligans, Kocsis Tibor, Zámbó Jimmy, Sárközi Anita, illetve lánya, Janicsák Veca sikereihez is hozzájárult. Producerként természetesen lánya albumaira a legbüszkébb.

A dalszövegírás nagyon közel áll a költészethez, amivel a pályáját kezdte, és erről elég elgondolkodtatóan beszélt: “Vannak érzelmek, amelyeket prózában már túl soknak éreznénk. Na, ott kezdődik a líra világa” De a dalban ott van az elmondhatatlan is.

Az interjú azért is nagyon érdekes, mert sikerült Istvánt, mint büszke apát, és élettapasztalatait bölcsen hasznosító, gondolkodó embert megszólítani. Őszintén nyilatkozik arról, hogy három gyermek édesapjaként, büszke gyermekeire. Hálás saját sorsáért: “A legnagyobb boldogság volt elkerülni ide, ahol élhetek. Megélni ezt a sok vagány, jópofa dolgot. Énekelni embereknek, akik szeretettel vesznek körül… sokat jelent, olyan világban létezni, ahol sok a szeretet, és nem kell szégyellned az érzelmeket. Ez egy nagyon csodás szakma!”

Nagy tisztelettel és megértéssel beszélt a nőkről. Talán ez azért is van, mert lányos apa, de biztosan sokat számít az is, hogy mivel elég sok dalszöveget írt nők számára, számtalanszor azonosulnia kellett a nők érzéseivel, helyzetével. Erről így nyilatkozik: ” Ismerni kell a nőket ahhoz, hogy tudjon az ember olyan dalszöveget írni, ami egy énekesnő szájából hiteles.”

A beszélgetésben a szerelemről költői nyelven szólt Janicsák István: “Egy férfi sosem elég érett a szerelemhez, mi könnyen elvesztjük a fejünket. A szerelem igazi tudói a nők, a lányok, asszonyok. Ők tudnak érezni, és közben gondolkozni is. Ez csak növeli a hatalmukat.”

A Sztárportréban az East1 projekt is szóba jött, amely Janicsák István legújabb albumának címe is. Ő volt az, aki internetes és egyéb trükköt is bevetett annak érdekében, hogy eljuttassa a közönséghez ezt a fiataloknak szóló zenei anyagot. Az interjúban erről is beszélt.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt