Keresés
Close this search box.

Bárhova leraknak, igyekszem magam jól érezni.

Bűdi Szilárd
Bűdi Szilárd jelenleg a reggeli rádiózáson kívül, amit nagyon élvez, a Jazztelen zenekarban zenél, és a Star Machine partyzenekarral is koncertezik.

Szilárd a SztárportrébanHogyan lesz valaki bemelegítő ember, és mit okoz ez hosszú távon? Hogyan került Bűdi Szilárd a háttérből előtérbe? A zenész-műsorvezető a Sztárportréban mesélt élete kulisszatitkairól.

A televíziós show műsorokban látható vidám közönség jó hangulatát a warm up man, vagy bemelegítő ember alapozza meg, aki az igazi show előtt csinál egy másik show-t. „Mi vagyunk azok a srácok, akik bármilyen váratlan helyzet adódik, valamit mindig csinálnak a színpadon.” Az biztos, hogy a vidámságra törekvő alaptermészete nagyban hozzájárult ehhez: „Olyan típusú ember vagyok, hogy bárhova leraknak, igyekszem magam jól érezni.”

A kezdetekkor egy Mónika Show előtt, akár egy félórás koncertet is lezavart azért, hogy hangulatba hozza a közönséget. Útkeresése félig-meddig a színpadon zajlott. A zenekari élményt már Lóg a Ritmus nevű középiskolás csapattal megízlelte. A televíziós warm up man pozíció csak egy a sok feladatkörből, amelyeket kipróbált, és amik közül többet ma is űz: énekes, szájharmonikás, gitáros, műsorvezető… Ritkán van két egyforma napja egymás után.

Befutott, ismert és sokoldalú emberként a megélhetésről gyakorlatiasan gondolkozik. Ferenczi Györgytől, az egyik legismertebb magyar szájharmonikástól idézett ezzel kapcsolatban: “Ő azért szeretné, hogy a gyermekei művészi pályára menjenek, mert az irgalmatlanul bizonytalan. És ez a bizonytalanság életben tartja az embert!”

Szilárd mozgalmas és változékony életében, talán az egyetlen állandó momentum a családján kívül a reggeli rádiós műsorvezetése, amire saját bevallása szerint nem készült tudatosan. Egyszerűen csak azon kapta magát, hogy rádióhallgatás közben újra és újra feljött benne az, hogy mit mondana ő egy témával kapcsolatban, ha ott ülne a mikrofonnál. Aztán egyszer csak “megtalálta a lehetőség”.

Jelenleg a  reggeli rádiózáson kívül, amit nagyon élvez, pedig eléggé leköti, a Jazztelen zenekarban zenél, és a Star Machine partyzenekarral is koncertezik. Bűdi Szilárd és Németh Némo Gábor a Star Machine motorjai, akik a Popdaráló című tévéműsorban sokáig szerepeltek együtt. Páran az akkori csapatból úgy döntöttek, hogy együtt maradnak, és ismert rockslágerekkel szórakoztatják az arra nyitott közönséget.

A színpadon örökmozgó Szilárd amúgy rendkívül nyitottan engedte saját élete kulisszái mögé Molnár Szabolcs riportert. A teljes beszélgetés megtekinthető a Sztárportré weboldalán is.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.