Géczi Erika Angyalszárnyakon

Géczi Erika - Angyalszárnyakon
Az Angyalszárnyakon zeneiségét a könnyed, dallamos, akusztikus hangzás jellemzi.

Az Angyalszárnyakon zeneiségét a könnyed, dallamos, akusztikus hangzás jellemzi, melynek igazi gyöngyszemei Rózsa György gitáros és Kosz Szilveszter zongorista hangszerszólói. Géczi Erika énekét pedig nem a virtuóz énektechnika, hanem az a fajta érzelmi töltöttség teszi varázslatossá, amely az igazán hiteles előadók közé emeli őt.

Géczi Erika„A dalok szövegei, időnként egy kis humorral fűszerezve, szeretnének rávilágítani, hogy körülöttünk a lévő világ jóval több, mint amelyet érzékszerveinkkel felfoghatunk. A fizikai valóság mögött ott van a szellemi világ, a Lélek birodalma, amelynek ugyanúgy részei vagyunk nap mint nap. Ennek tudatában leszünk képesek teljesnek és felszabadultnak érezni magunkat. Az zenealbum a pozitív életérzés hangulatát szándékozik felkelteni a kedves zenehallgatóban. Azt az érzést, hogy élni jó! Ha tudunk az örömteli és szeretetteljes dolgokra figyelni, akkor képesek leszünk tartósan az élet napos oldalán járni.”

Erika a lemezanyag nagy részét Rózsa Györggyel és Kosz Szilveszterrel írta; a dalokra alapvetően az akusztikus hangzásvilág jellemző, de különböző zenei stílusok felfedezhetők az egyes dalokban. Hallhatunk itt meghitt hangvételű balladát (Szavak nélkül), középtempójú pop-rockos dalokat (Angyalszárnyakon, Látni akarom, Isten csak nevet), blues-t (Szabad akarat), country-t (Csak mondd…) és egy különleges mantrát (Föld Szívének Dobbanása), amely talán legjobban képezi le Erika világlátását. A slágeres, dinamikus Soha nem adom fel is ugyanerre az életfelfogásra épül.

A lemezt záró Utazás – Barcsik Valéria és Márkos Attila szerzeménye – felidézi a Kormorános időket, azonban szövegvilágában túl is lép azon. A Vallomás ismerős lehet az Örökség zenekartól, azonban az újra felvett, letisztult változatban csak zongora és gitár kíséri az énekesnőt. A Kívánd azt is ebből az időszakból származik, azonban Erika dalszövegéhez új zene született, amelynek dzsesszes hangvétele igazi kuriózum. Az Utolsó Üzenet egy lírai visszaemlékezés a Republic egykori frontemberére, ’Cipőre’, akivel Rózsa György egykor többször együtt zenélt.

A 2019-es év nemcsak az új lemezmegjelenés miatt fontos Erikának, hanem az életmű- és lemezbemutató koncert miatt is, amely vendégművészek társaságában október 12-én, szombaton, este 7 órától kerül megrendezésre a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. (geczierika.hu/koncertek/)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.