Géczi Erika Angyalszárnyakon

Géczi Erika - Angyalszárnyakon
magyarzene

magyarzene

Az Angyalszárnyakon zeneiségét a könnyed, dallamos, akusztikus hangzás jellemzi.

Az Angyalszárnyakon zeneiségét a könnyed, dallamos, akusztikus hangzás jellemzi, melynek igazi gyöngyszemei Rózsa György gitáros és Kosz Szilveszter zongorista hangszerszólói. Géczi Erika énekét pedig nem a virtuóz énektechnika, hanem az a fajta érzelmi töltöttség teszi varázslatossá, amely az igazán hiteles előadók közé emeli őt.

Géczi Erika„A dalok szövegei, időnként egy kis humorral fűszerezve, szeretnének rávilágítani, hogy körülöttünk a lévő világ jóval több, mint amelyet érzékszerveinkkel felfoghatunk. A fizikai valóság mögött ott van a szellemi világ, a Lélek birodalma, amelynek ugyanúgy részei vagyunk nap mint nap. Ennek tudatában leszünk képesek teljesnek és felszabadultnak érezni magunkat. Az zenealbum a pozitív életérzés hangulatát szándékozik felkelteni a kedves zenehallgatóban. Azt az érzést, hogy élni jó! Ha tudunk az örömteli és szeretetteljes dolgokra figyelni, akkor képesek leszünk tartósan az élet napos oldalán járni.”

Erika a lemezanyag nagy részét Rózsa Györggyel és Kosz Szilveszterrel írta; a dalokra alapvetően az akusztikus hangzásvilág jellemző, de különböző zenei stílusok felfedezhetők az egyes dalokban. Hallhatunk itt meghitt hangvételű balladát (Szavak nélkül), középtempójú pop-rockos dalokat (Angyalszárnyakon, Látni akarom, Isten csak nevet), blues-t (Szabad akarat), country-t (Csak mondd…) és egy különleges mantrát (Föld Szívének Dobbanása), amely talán legjobban képezi le Erika világlátását. A slágeres, dinamikus Soha nem adom fel is ugyanerre az életfelfogásra épül.

A lemezt záró Utazás – Barcsik Valéria és Márkos Attila szerzeménye – felidézi a Kormorános időket, azonban szövegvilágában túl is lép azon. A Vallomás ismerős lehet az Örökség zenekartól, azonban az újra felvett, letisztult változatban csak zongora és gitár kíséri az énekesnőt. A Kívánd azt is ebből az időszakból származik, azonban Erika dalszövegéhez új zene született, amelynek dzsesszes hangvétele igazi kuriózum. Az Utolsó Üzenet egy lírai visszaemlékezés a Republic egykori frontemberére, ’Cipőre’, akivel Rózsa György egykor többször együtt zenélt.

A 2019-es év nemcsak az új lemezmegjelenés miatt fontos Erikának, hanem az életmű- és lemezbemutató koncert miatt is, amely vendégművészek társaságában október 12-én, szombaton, este 7 órától kerül megrendezésre a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. (geczierika.hu/koncertek/)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Charlie Tátrai Tibor

Tátrai és Charlie – csak zene lesz?

Az áprilisról a koronavírus-járvány miatt november 6-ra halasztott esten a két produkció egy-egy órás blokkot ad elő, a végén jammelés lesz.

Piros Lábas

Zene is lesz a PirosLáboson

Hat ismert hazai világzenei formáció szokatlan műsort mutat be október 2-án a PirosLábos Kulturális Portékák Vásárán Szigetmonostoron, a Szentendrei-szigeten.

Follow the Flow

Égen-földön csak a Flow!

Megjelent a Follow The Flow második lemeze, az ‘Ég és föld’, és ahogyan a cím is utal rá, a rajta hallható dalok megmutatják az igazán nagy magasságokat és mélységeket is.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt