Keresés
Close this search box.

Speciális tehetségkutató – ez az egynapos Roxiget!

Roxiget Szigetszentmiklós

Töretlenül, közel két évtizede Szigetszentmiklós zenei életéért!

Idén 17. alkalommal rendezik meg Szigetszentmiklóson a Roxigetet. A rockzenei tehetségkutató és fesztivál egy napja rengeteg élő zenét tartogat: augusztus 28-án 13 együttes lép fel, a fő attrakció pedig a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz. A belépés ingyenes.

A Roxiget 2005-ben indul, és azóta a Csepel-szigeten már fogalommá vált az esemény, amely 2019-ben egy év kitérő után visszakerült eredeti helyszínére, Szigetszentmiklósra. A Városi Könyvtár és Közösségi Ház előtti parkolóban rendezik meg a Városbarát 2310 Egyesület és a VKKH közös szervezésében.

A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió induló rockzenekarainak, másrészt e térség rockzene rajongói számára egy közkedvelt ingyenes élőzenei rendezvény.

A tehetségkutató 12 óra 30 perckor indul, és nyolc zenekar, a Bad Acrobats, a Dirty Canvas, a GingerBear, a Light At Night , a Möbius , a Prove, a Space Wolk és a Stone Sober részvételével zajlik.
A döntőbe jutott induló zenekarok versengése után a folytatásban a tavalyi győztes MUDI zenél, majd helyi bandák következnek, a megújult Entropia, a Bravó Johnny és a Divina Machina. Főzenekarként a PASO koncertezik.

A Roxiget tehetségkutatója az Öröm a Zene rendszerében zajlik, a Hangfoglaló Program támogatásával. A program létrejöttét helyi vállalkozók, zeneipari szponzorok, magánemberek, képviselők támogatása és önkéntesek munkája adja.

Program:
12.30-16.55 Az „Öröm a zene” Tehetségkutató és Gondozó sorozat pest megyei élő döntője
További infó a döntős zenekarokról: https://www.facebook.com/Roxiget/
 
17.30 Mudi Band –tavalyi győztes zenekar
A dinamikus stoner rockzenét játszó zenekar 2019-ben alakult. Riff-orientált darálás vegyül páratlan ütemekkel, melyet dallamos ének szólamokkal próbálnak enyhíteni.
Tagok: Nagy András (ének), Jeckel János (basszusgitár), Kovács Péter (gitár)
Szőllősi Dorottya (dob)
https://www.facebook.com/mudiband/
 
18.20 (Új)Entropia – Zelivel és Gulyival dübörög a banda
Az eredeti, saját maguk megfogalmazásában alter-metál zenét játszó zenekar a 90-es években alakult, turnézott az Ossiánnal is. 2020-ban alakult újjá, a pandémia ideje alatt vettek fel új dalokat és a próbák során forrott össze egyre jobban az új formáció.
Tagok: Antal Zoltán (gitár-ének), Müller György (basszusgitár), Gulyás Attila (gitár), Zelenák Tibor (dob)
 
19.15 Bravó Johnny– hibrid rockabilly
2016-ban debütált a banda, azóta töretlenül zakatol előre Szigetszentmiklóstól Keszthelyig. Saját dalok írása mellett ismert dalok átgyúrásába fogtak a klasszikus rockabilly stílusára, de határait átlépve, valami újat, érdekeset hoznak tető alá a színpadon.
Tagok: Petrik Bea (ének, vokál), Bodnár Attila (harsona), Fánczi Gábor (nagybőgő), Horváth Róbert (gitár, ének) Simon András (dob)
 
20.35 PASO – Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae…
Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, Igazi fesztiválkedvencek. A Pannonia Allstars Ska Orchestra a magyar népzenét fuszerként használó tradicionális ska zenéjével itthon és külföldön számtalan fesztiválon táncoltatta már meg a közönséget. Erre számítunk most is.
Tagok: KRSA – ének, Koós-Hutás Áron – trombita, vokál, Mr. Vajay– harsona, Babba Luki– altszaxofon, Tommy Hot – tenorszaxofon, Mr.P – billentyűk, vokál, Lacibá (Laca) – gitár, Csákikapitány – gitár Dr. Strict – basszusgitár, G. Brown – hegedű
 
22.25 Divina Machina – a negyedszázados helyi banda!
A szigetszentmiklósi együttesnek 25 éves töretlen népszerősége során szinte alig változott a tagsága. 2016-ban alapító énekesük Török Viktor kivált a csapatból és a basszusgitár poszton is több csere történt. Repertoárjukban egy-egy saját dalt leszámítva, hazai és külföldi kedvenc blues, rock és pop-rock dalok feldolgozásai szerepelnek.
Tagok: Árki Attila (billentyűs hangszerek), Békefi János (szólógitár,vokál), Horváth Róbert (ritmusgitár, vokál), Kiss György (dob), Petrik Bea (ének), Turjánszky György (basszusgitár)
https://www.facebook.com/divinamachina
 

A PASO sem hagyja ki a nyárzárót!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

üvegvilág Kyra

Kyra ezekkel a dalokkal biztos befutó

Popénekesből lett influenszerből újra popénekes – visszatérés a kezdetekhez Fedor Kyra tehetségére már 1998-ban felfigyelhetett az igazán szemfüles közönség, hiszen a TV2 által sugárzott KIFUTÓ

Bőköz Fesztivál

Művészetek Köze az Ormánságban

Az idei Bőköz Fesztiválon sok-sok zenével egyszerre három fesztiválprogram várja az igényes nyári kikapcsolódást keresőket A hagyományos programkínálaton túl – könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folk-programok,

Mikepércs Fifty Fifty

Mire nem jó egy templomkert: pl. erre is

Rendhagyó esemény Mikepércsen, kattintás után kiderül, mi is! Nem mindennapi kezdeményezést hozott létre három évvel ezelőtt Czapp József mikepércsi református lelkipásztor: minden évben pünkösdkor ugyanis

Gorg & Benzol

Mi a közös Azahriahban és egy piacban?

Egynapos koncertsorozatot bonyolít le rendhagyó budapesti helyszíneken a Gorg & Benzol Nagyon Kis Magyarország Turné-jukon a fúziós jazztrió május 25-én piacon, hipermarket kertészeti osztályán, budapesti

DJ palotai

Palotaira emlékeznek az új budapesti parkban

Május 17-én megnyílik Budapesten a Városháza pop-up park, ahol tavasztól késő őszig várják tematikus estékkel és programokkal a látogatókat Először Budapest alapításának 150. évfordulóján, november

Loreen

Loreen is eljön Magyarországra

Két Eurovíziós győzelem után már ideje volt Az Eurovíziós Dalfesztivál egyetlen kétszeres női győztese, Loreen ad koncertet jövőre Budapesten. A svéd énekesnő 2025. március 2-án

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt