Keresés
Close this search box.
A legendás gitáros újra lemezzel örvendezteti meg rajongóit!

A legendás gitáros újra lemezzel örvendezteti meg rajongóit!

Május 20-án, csütörtökön, a GrundRecords gondozásában megjelent az ismert hazai gitáros, Felkai Miki negyedik szólólemeze.

A IV – New Age címre keresztel anyagról Miki a következőket mondta:

Új zenék, modern hangzás és hangszerelés. Célom egy „érett zenei anyag” létrehozása volt, melodikus dallamokkal és izgalmas ritmus szekcióval, valamint kettő népdalfeldolgozással fűszerezve. A dalokat ezúttal a házi stúdiómban rögzítettem, ez pedig lehetőséget biztosít a zenei szerkesztések, akár napi módosítására vagy a keverések újragondolására.

Viszont meg kellett tanulnom a stúdió kezelését, és a szabványnak megfelelő felvételek elkészítését. Ez egy új kihívás volt számomra, de sikerült korrekt szinten megoldanom. Tehát én vagyok a zeneszerző, a hangszeres feljátszó zenész, a hangszerelő, keverő és zenei rendező… Ez komoly kihívás, de nagyon élvezetes számomra. Ez már a XXI. század!

A számos formációból, mint a Color, a Lux, az Apostol, a Felkai Jam, a Radics Akusztik és társaik, ismert gitáros, aki anno a gitárpárbaj kiagyalója és megalkotója volt, május 23-án, azaz hétfőn egy életműkoncerttel lép a világot jelentő deszkákra a székesfehérvári Ifj. Ocskay Miklós Jégcsarnokban.

A különleges, számos vendéget felvonultató koncerten Felkai Miki minden formácója színpadra lép, erről így nyilatkozott:

Ez egy zenei időutazás lesz! Kronológiai sorrendben haladunk a fellépőkkel, a múlttól a jelenig. Természetesen lesz Lux, ahogy az előbb is említettem, lesz Apostol, Felkai Jam, különleges vendégekkel. Ami a legfontosabb: Az estét a Color együttes fogja zárni. Ugyan Bokor Tibor decemberben itt hagyott minket, róla is megemlékezünk majd!

És egy érdekesség: ezen a helyszínen, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban még sosem volt koncert, úgyhogy ez egyfajta főpróba is lesz. Kapunyitás 19:30-kor lesz, és 20:30-kor a koncert! Várok mindenkit szeretettel!

Az új szólólemez mától, azaz május 20-tól elérhető a Youtube mellett a digitális zeneáruházakban és streaming platformokon, valamit megvásárolható a jobb zeneboltokban, illetve több más Felkai Mikihez kapcsolódó kiadvánnyal együtt megrendelhető a kiadó webshopjában!

A „IV – New Age” a Youtubeon ITT hallgatható meg!

Rendhagyó helyszínen, közel a fővároshoz hallgathatják meg a szerencsések az új lemezt!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.