Keresés
Close this search box.

Exkluzív estet tart 125 rajongójának a Margaret Island

Margaret Island Lemezjátszó
Fél évre elvonultak a nagyvilág zajától, és Lábas Viki fonyódi otthonában vették fel a Margaret Island alapító tagjai a zenekar új nagylemezét.

Szeptember 2-án jelenik meg a legújabb Margaret-lemez

Fél évre elvonultak a nagyvilág zajától, és Lábas Viki fonyódi otthonában vették fel a Margaret Island alapító tagjai a zenekar új nagylemezét. A három zenész ténylegesen összezárva élt az album készülte alatt, a dalok megszülettek, és nagylemez formájában, Hol marad az én történetem címmel szeptember 2-án meg is jelennek.

A premier előtt 2 nappal 125 rajongó teljes egészében végighallgathatja a lemezt az alkotókkal egy Exkluzív Lemezjátszó esten.

Hullámzó időszakot ölel fel a Margaret Island 4. nagylemeze: leginkább a 2020-as évről, a csapat belső folyamataiban, gondolataiban végbemenő változásokról mesél a Hol marad az én történetem. Talán mind közül ez a legintimebb hanganyag, ami teljes egészében Fonyódon, Viki otthonában íródott, fél év együttes elvonulás alatt.

– Számomra ez az album megtartotta ugyanúgy kísérletező jellegét, mint az eddigiek, de bejött egy olyan intim faktor, amire mi sem számítottunk, de nagyon örültünk neki – mondta el Viki. – Fonyódon, az otthonomban vehettük fel és az ottani környezet inspirálta az egész lemezt, a természet, a víz és az állatok közelsége.

Ez lett az egyik legszemélyesebb hanganyagunk, talán azért is, mert nálunk a nappaliban vettünk fel mindent, használtunk hangjegyzeteket a kertben zajló madárcsicsergésről, fűnyírásról és a Balaton hullámairól. Ilyen sok ideig egybefüggően még sosem voltunk összezárva és ez az egész ad egy egyedi miliőt a lemeznek. Nem törekedtünk arra, hogy minden tökéletesen szólaljon meg a lemezen, hanem inkább a hangulat minél teljesebb életben tartása és megformálása volt a cél.

A végeredmény kialakításában nagy szerepe volt Toldi Miklósnak, aki a lemez produceri munkáját végezte. A dalszövegírásban Hujber Szabolcs, Bródy János, Szepesi Mátyás és Juhász Márton ‘Dzsúdló’ is közreműködött.

Az album szeptember 2-án jelenik meg, de a legnagyobb rajongók már két nappal korábban, augusztus 31-én meghallhatják az album összes dalát az Exkluzív Lemezjátszó esten Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.

A különleges eseményen természetesen ott lesz Viki, Bálint és Kristóf is, akikkel Horváth Gergely, a Kultúrfitnesz rádióműsor és podcast szerkesztő-műsorvezetője beszélget. És ha mindez nem elég, a 125 szerencsés rajongónak a három zenész pár új dalt el is játszik akusztikus verzióban.

A Margaret Island elsősorban akusztikus alapokra épülő és folkos elemeket is beépítő vegyes stílusú együttes. Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította 2014 januárjában. Ők alkotják „a zenekar magját”, akiket további teljes jogú tagok és közreműködők egészítenek ki koncertjeiken és felvételeiken. 2014 februárjában jelentkeztek első klipjükkel.

Azóta számos más elismerés mellett 2016-ban Fonogram-díjat nyertek az év felfedezettje kategóriában és 2018-ban az év junior könnyűzenei alkotója artisjus-díjat is megkapták. 2017-ben az Egyszer volt, 2019-ben pedig a III című albumuk lett aranylemez.

Az esemény a B32 Galéria és Kultúrtér illetve a Fülesbagoly Alapítvány közös szervezésében zajlik

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették