Keresés
Close this search box.

Szólóban nyomatja az ITI frontembere

ITI Dorogi

Befejezés után új kezdet Dorogi Péternek!


Az Intim Torna Illegál rajongóit tavaly májusban sokkolta a hír, hogy a népszerű zenekar 10 éves fennállását követően feloszlik.

Az együttes kedvelői számára örömhírt jelenthet, hogy a frontember, Dorogi Péter tovább folytatja a zenélést, és az Intim Torna Illegál dalokat ezentúl DOROGI koncerten hallhatja a közönség.

Dorogi Péter több platina- és aranylemezes énekes húsz éve ismert a magyar zenei életben.

Alapító tagja annak a Kistehén Tánczenekarnak, amely az Én a Kistehén szigethimnusszal, és a Szájbergyerek című slágerrel robbant be a köztudatba.

Szintén alapító tagja és a megalakulástól a feloszlásig frontembere az Örökké vagy a Vágjál lyukat a kádba című rádióslágereket jegyző Intim Torna Illegálnak.

Az idei évtől DOROGI néven lép színpadra, elkészült az új dala és február 25-én már koncerten is hallhatják a rajongók.Saját útján, saját névvel folytatja a zenélést– Az nem volt kérdés, hogy merre megyek tovább az Intim Torna Illegál után. Folytatom azt, amit eddig is csináltam, amit szeretek és talán, amihez a legjobban értek: zenélek.

Persze nem biztos, hogy szögegyenes az út, de egy hasonló szituációt egyszer már megéltem, amikor a Kistehénből kiléptünk a srácokkal és megszületett az Intim Torna Illegál.

Akkor nagyon bejött a dolog, jól tettük, hogy léptünk. Jó hír, hogy amennyi nehézséggel jár egy ilyen váltás, annyi új lehetőséget is hoz magával.

Rengeteg fiókban maradt zenei ötleteimet meg tudom most valósítani, és az újrakezdésnek köszönhetőn olyan kiváló zenészekkel állhatok színpadra, akikkel eddig nem volt lehetőségem –  nyilatkozta Dorogi Péter.

Az új felállásban kibővült hangszereléssel lép színpadra a zenekar.

A frontember mellett gitáron az ITI koncertekről már ismert Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik.

Billentyűsként pedig a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője, Balázs Ádám csatlakozik.

Ő is rész vett már az ITI életében, hiszen Dorogi Péterrel közösen írta többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen jól vagyok című dalokat.


Néhány fényes gomb címmel jelent meg az új dal


A napokban jelent meg az első DOROGI dal, Néhány fényes gomb címmel. Az új szám hangzásában és mondanivalójában is illeszkedik a szerző korábbi dalaihoz.

– A Vágjál lyukat a kádba, az Örökké, a Mennyország kapujában vagy a Csillagtengeren, csak néhány dal, amit nagyon megszerettek a rajongók. Sokan tetováltatták magukra a számaim refrénjét, mások a legreménytelenebb pillanatokban kapaszkodtak valamelyik dalomba.

Olyat is láttam már, hogy fülbevalóba gravírozták a dalszövegemet, és egészen örömteli, hogy hányan táncolnak és tátognak lelkesen a dalaimra TikTokon.

Nyaranta a nehéz sorsú gyermekeket támogató Bárka Tábor tábordalaként hangzik fel a Nem adom fel című dal. Legutóbb pedig óriási megtiszteltetés volt, hogy Kiss Péter Pál paralimpikon, az Év Sportolója díjátadón választotta bevonuló zenéjéül a Tegyen erősebbé című dalomat.

Az ilyen pillanatokért éri meg leírni, meghangszerelni majd zenévé alakítani mindazt, ami a fejemben egy gondolatfoszlányként jelenik meg. Leírhatatlan érzés, hogy az emberek az én dalaimmal utaznak az élet hullámvasútján, ráadásul lent is és fent is megszólal egy-egy zeném – tette hozzá Dorogi Péter.

(A dal linkje: https://www.youtube.com/watch?v=JT-_d6hz-N4 )

A Néhány fényes gomb című új szerzemény célja, hogy segítsen túllendülni az elmúlt időszakban sokakat érintő nehézségeken és krízishelyzeteken. „Az elmúlt két évben itt volt velünk a pandémia, és következtében rengeteg veszteség ért mindenkit. Jó lenne már látni a fényt az alagút végén, kijönni ebből az egyhangú, bizonytalan állapotból. Ezt a reményt próbáltam megzenésíteni, mintegy „elűzni vele a rosszat”. Aztán, hogy kinek mit ad, vagy mit jelent ez a dal, az már más kérdés. – mondta Dorogi Péter.

Az új dalhoz hamarosan klip is készül. A forgatás különleges helyszínen zajlik majd, Erdélyben, a Madarasi Hargita hófödte hegycsúcsai között. „Szimbolikus ez, hiszen a legelső számom, a Hipnotizőr király, az erdélyi fiatalság himnuszává vált. Ezért gondoltam, hogy a saját formációm első klipjét mindenképpen ott fogom elkészíteni.” – tette hozzá a frontember.


Újra Intim Torna Illegál slágerekre tombolhatnak a rajongók

Az elmúlt nyár Dorogi Péter számára intenzív koncertezéssel telt.

Az énekesnek egyrészt örömünnep volt másfél év után, a koronavírus miatt elmaradt fellépéseket követően újra színpadra lépni, másrészt viszont a búcsú miatt keserédes szájízzel tomboltak a rajongók és a zenekar is.

A szeptemberi dupla teltházas búcsúkoncert után most, február 25-én hallhatja újra a közönség, az A38 hajón.

– Hiányzik már, hogy találkozzak a közönséggel. A koncerten lesz pár különlegesség, a gitáros vokalista Geschitz Janesz például csellózni is fog, és lesz egy meglepetés vendégünk.

Dalpremier is lesz, hiszen először játszuk el az új dalt. Az est során természetesen Intim Torna Illegál dalokat hallhat a közönség.

Közel száz dalom van, melyeket a zenekar frontembereként, vagy, még a Kistehén idején írtam, ezek jelentik az életművemet, persze, hogy ezeket fogom játszani.

Vannak dalok, amiket izgalmas hangszerelésben adunk majd elő, ilyen a Meghajlok előtted című szám.

A legnagyobb Intim Torna slágerek mellett hallható lesz jó néhány olyan dal, amit korábban alig játszottunk élőben, mint például a Hold, az Ördögöd van Angyalom vagy a Csillagtengeren című dalok

– nyilatkozta Dorogi Péter. A két órás koncertet az M2 Petőfi TV rögzíti majd, és két epizódban tűzik műsorra.

 dal: DOROGI – Néhány fényes gomb (2022): https://www.youtube.com/watch?v=JT-_d6hz-N4

Facebook oldal: https://www.facebook.com/dorogi.peter.music

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCV7VGU1p2-aQo6B4rDCv2eA

Instagram oldal: https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/dorogi.peter.music/

TikTok: https://www.tiktok.com/@dorogi.peter

Teljesen új social media portfolióval támad a volt frontember!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Freddie Petőfi-díj

Cum Laude Freddie-nek és Gubik Petrának

A közmédia elismeréseit élőben közvetített díjátadón és gálaműsorban, az A38 Hajón vehették át a díjazottak szombat este Idén is átadták a Petőfi Zenei Díjakat: a

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene

Csak magyar zene az idei EFOTT-on

Nem emelkedtek a jegyárak, sőt van, ami olcsóbb is lett Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) közösséget épít és identitást őriz – jelentették

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt