Megvan a DAL válogatóinak utolsó nyertese

Napfonat
magyarzene

magyarzene

Most már lezárultak a válogatók, innen már kezd nagyon forrósodni a helyzet: vajon kié lesz Magyarország dala 2022-ben?

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 negyedik válogatóját szombaton

A Dunán sugárzott műsorban tíz dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe. A Napfonat és a Mint a zápor a maximális 40 pontot kapta, mögötte hármas holtverseny alakult ki. A MattSet Most vagy soha, Palágyi Ildikó Pillangó, valamint a Swing á la Django és Koszika Utazás című dala egyaránt 37 ponttal jutott tovább és lett elődöntős.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival, a legtöbb voksot Ekanem és a Hideg szél című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A Napfonat így Oláh Ibolya, Pádár Szilvia, valamint a Ruby Harlem & Roy és Sándor Szofi mellé iratkozott fel a győztesek listáján.

A szombati negyedik válogatóban rajtuk kívül Detti (dalának címe: Mihez Kezdjek), a Ketch feat. Pink Edvárd (Börtön), a Kontraszt (Éberálom), a Stage Dives (Bipoláris egyensúly), valamint a SwingGirls feat. Niko (Nagy a szívem) lép színpadra.

A dalokat Wolf Kati énekes, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Máté Péter-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta. Velük együtt kereshetik a nézők az év magyar slágerét.

A negyedik válogató extra produkciójaként Ferenczi György, a zsűri tagja lánya, Ferenczi Bora, valamint az 1-ső Pesti Rackák társaságában lépett színpadra és Petőfi Sándor Elveszett a szellő című megzenésített versét adta elő.

A műsor végén A Dal 2022 házigazdái elindították az online Akusztik Dalverseny szavazását. Mint tavaly is, idén is a közönség választhatja ki a kedvencét.

Az idei versenyről és a résztvevőkről A Dal 2022 honlapján – https://mediaklikk.hu/adal2022/ -, valamint a műsor Facebook-, Instagram- és TikTok oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Most már lezárultak a válogatók, innen már kezd nagyon forrósodni a helyzet: vajon kié lesz Magyarország dala 2022-ben?

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Árnyéknyúl zenekar

Nagy közhely, de igaz: tud fájni a szív

Ismét új dallal jelentkezik a debreceni alternatív rockzenekar, az Árnyéknyúl. A tőlük megszokott módon most is egyből animációval párosítva kapjuk.

Muzsikál az erdő

Muzsikál az erdő

Október elsején Gyula-Városerdő tölgy-kőris-szil erdejében, másodikán pedig Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn, a “csodabogyós” erdőben várják a közönséget.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt