Cimbaliband a WMC Europe 2018 -as toplistáján

Balkán Projekt a toplistán
Z. László

Z. László

A Cimbaliband Balkan Projekt albuma a World Music Charts Europe 2018, éves top 200-as listájának 150. helyén.
Balkán Projekt - WMCE A Cimbaliband Balkan Projekt albumát a World Music Charts Europe 2018, éves top 200-as listájának 150. helyére szavazta 24 ország 48 világzenei rádiósa.  A lemezt közel 800 album közül választotta ki a zsűri, szakmai szempontok alapján. Az album egyébként már szerepelt havi listán (erről itt írtunk: vilagsikerek-130-huron), a mostani helyezés azonban egyértelművé tette, hogy a zenekart (és zenéjét) nemcsak Magyarországon szeretik sokan. A már nyilvánosságra hozott 2018 -as listák az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg (tölthetőek le): http://www.wmce.de/top-10-download.html
“Nagyon köszönjük a helyezést és a támogatást kiadónknak a Fonónak, és Gödöllő városának! Szívből gratulálunk a listázott zenekaroknak, különösen a hazai előadóknak, Lakatos Mónikának a Romengoból, Szirtes Edina Mókusnak és a Söndörgőnek!!!”
(Cimbaliband)
“A Balkán vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi.”
(Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos és népzene-pedagógus)
A Balkán térség egy történelmi-kulturális fogalom, mely nagyrészt a Balkán-félsziget területét jelenti, azonban a Balkán térséghez tartozik a félszigeten kívül a Regát területe is, mely Moldva, Havasalföld és Dobrudzsa történelmi régiók erdélyi magyarok által használt gyűjtőneve. (Wikipédia)

Mi is gratulálunk minden helyezettnek és köszönjük: sokat tesznek azért, hogy a Magyar Zene megtartsa méltó helyét a világ zenei palettáján, mi pedig folyamatosan új és fantasztikus zenei élményekkel gazdagodhassunk.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt