Cimbaliband a WMC Europe 2018 -as toplistáján

Balkán Projekt a toplistán
Z. László

Z. László

Kommunikátor, zenekritikus.
A Cimbaliband Balkan Projekt albuma a World Music Charts Europe 2018, éves top 200-as listájának 150. helyén.
Balkán Projekt - WMCE A Cimbaliband Balkan Projekt albumát a World Music Charts Europe 2018, éves top 200-as listájának 150. helyére szavazta 24 ország 48 világzenei rádiósa.  A lemezt közel 800 album közül választotta ki a zsűri, szakmai szempontok alapján. Az album egyébként már szerepelt havi listán (erről itt írtunk: vilagsikerek-130-huron), a mostani helyezés azonban egyértelművé tette, hogy a zenekart (és zenéjét) nemcsak Magyarországon szeretik sokan. A már nyilvánosságra hozott 2018 -as listák az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg (tölthetőek le): http://www.wmce.de/top-10-download.html
„Nagyon köszönjük a helyezést és a támogatást kiadónknak a Fonónak, és Gödöllő városának! Szívből gratulálunk a listázott zenekaroknak, különösen a hazai előadóknak, Lakatos Mónikának a Romengoból, Szirtes Edina Mókusnak és a Söndörgőnek!!!”
(Cimbaliband)
„A Balkán vidékről származó zenészek egyedülálló módon bánnak saját népdalaikkal. Náluk nem állt meg a népzene fejlődése, az ezredforduló után is mindennapjaik részét képzi.”
(Unger Balázs zenekarvezető, cimbalmos és népzene-pedagógus)
A Balkán térség egy történelmi-kulturális fogalom, mely nagyrészt a Balkán-félsziget területét jelenti, azonban a Balkán térséghez tartozik a félszigeten kívül a Regát területe is, mely Moldva, Havasalföld és Dobrudzsa történelmi régiók erdélyi magyarok által használt gyűjtőneve. (Wikipédia)

Mi is gratulálunk minden helyezettnek és köszönjük: sokat tesznek azért, hogy a Magyar Zene megtartsa méltó helyét a világ zenei palettáján, mi pedig folyamatosan új és fantasztikus zenei élményekkel gazdagodhassunk.

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vörös Renátó

Vörös Renátó – Nap

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó második szóló nagylemeze: Nap címmel.

Fonó Budai Zeneház

Az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro a Fonóban

Világzene, kamarazene és improvizatív dzsessz is szerepel a Fonó Budai Zeneház kínálatában. Május második felében a fellépők között lesz az Ektar, Tóth Viktor és a Canarro is – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Ez itt egy reklámhely ;)

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt