Ámulatba estünk

Géczi Erika jubileumi koncert
Z. László

Z. László

Azt tudtam, hogy Géczi Erikának van mit megmutatnia, de...

Géczi ErikaAzt tudtam, hogy Géczi Erikának van mit megmutatnia profi zenei pályájának 30 évéből. Azt is tudtam, hogy 60 évéből több mint 10 -et letagadhatna, de amit október 12. -én láttam, pontosabban hallottam; bevallom engem is meglepett. Eleve nem sokaknak sikerül engem két és fél órán át szünet nélkül egy helységben tartania úgy, hogy annak minden pillanatát élvezem, de ami a koncert végére egyértelművé vált: Erikának nemcsak zenei múltja van, hanem jövője is. (30 év után nem sokaknak sikerül újat mutatni.)

A koncert második fele az új dalokról szólt és ezek az új dalok nem a múlt újrakeverései voltak és nem is erőltetett próbálkozások arra, hogy megfeleljenek a mai divat követelményeinek.  Rózsa György – gitárValóban újak és Erika (valamint zenésztársai) ugyanolyan hévvel, lelkesedéssel adták át azokat, mintha csak 20 évesek lennének, de sokkal nagyobb zenei rutinnal. Az új dalok egy részét ugyan hallottam már, de ahhoz, hogy igazán érezzem is, az élő előadás kellet.  A stúdió felvételek csodálatosak, de hiányzott belőlük az erő (na egy kis kritika). Jó tudom ízlés kérdése, mint ahogy az is, hogy Én még plusz egy óráig el tudtam volna hallgatni Rózsa György és Kosz Szilveszter improvizatív játékát.

A koncert meglepetésekben sem fukarkodott. Egy jubileumi koncerten természetes, hogy a régi zenésztársak közül többen fellépnek, de visszatérve a jövőre: két dal erejéig Erikát egy komplett énekkar kísérte, a Kaffka Margit Általános Iskola 4.A osztályos tanulói. Szóval volt élet a színpadon és Erikáék nemcsak a hallgatóknak, de a gyerekeknek is felejthetetlen élményt szereztek.

Gézci Erika - Kovács AttilaHogy érzékeltessem mennyire “teljes” volt a műsor, íme a fellépők:

 • Rózsa György – gitár
 • Kosz Szilveszter – zongora, billentyűs hangszerek
 • Neményi Zsolt – dob
 • May Virág – basszusgitár, ének
 • Szöllősi Tamás – akusztikus gitár
 • Krolikowski Dávid – ütős és ritmushangszerek
 • Szabó Csilla – (Bojtorján, Kell még egy szó…)
 • Kovács Attila – (Chrome Rt. zenekar)
 • Wéber Ferenc – (Dalszerző – Republic…)
 • Barcsik Vali (Zeneszerző – Napoleon Boulevard…)
 • Nagy László – (Örökség zenekar)
 • Kaffka Margit Általános Iskola 4.A osztályos tanulói (Terényi Péter osztályfőnök)

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.