Keresés
Close this search box.
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Azt tudtam, hogy Géczi Erikának van mit megmutatnia, de...

Géczi ErikaAzt tudtam, hogy Géczi Erikának van mit megmutatnia profi zenei pályájának 30 évéből. Azt is tudtam, hogy 60 évéből több mint 10 -et letagadhatna, de amit október 12. -én láttam, pontosabban hallottam; bevallom engem is meglepett. Eleve nem sokaknak sikerül engem két és fél órán át szünet nélkül egy helységben tartania úgy, hogy annak minden pillanatát élvezem, de ami a koncert végére egyértelművé vált: Erikának nemcsak zenei múltja van, hanem jövője is. (30 év után nem sokaknak sikerül újat mutatni.)

A koncert második fele az új dalokról szólt és ezek az új dalok nem a múlt újrakeverései voltak és nem is erőltetett próbálkozások arra, hogy megfeleljenek a mai divat követelményeinek.  Rózsa György – gitárValóban újak és Erika (valamint zenésztársai) ugyanolyan hévvel, lelkesedéssel adták át azokat, mintha csak 20 évesek lennének, de sokkal nagyobb zenei rutinnal. Az új dalok egy részét ugyan hallottam már, de ahhoz, hogy igazán érezzem is, az élő előadás kellet.  A stúdió felvételek csodálatosak, de hiányzott belőlük az erő (na egy kis kritika). Jó tudom ízlés kérdése, mint ahogy az is, hogy Én még plusz egy óráig el tudtam volna hallgatni Rózsa György és Kosz Szilveszter improvizatív játékát.

A koncert meglepetésekben sem fukarkodott. Egy jubileumi koncerten természetes, hogy a régi zenésztársak közül többen fellépnek, de visszatérve a jövőre: két dal erejéig Erikát egy komplett énekkar kísérte, a Kaffka Margit Általános Iskola 4.A osztályos tanulói. Szóval volt élet a színpadon és Erikáék nemcsak a hallgatóknak, de a gyerekeknek is felejthetetlen élményt szereztek.

Gézci Erika - Kovács AttilaHogy érzékeltessem mennyire “teljes” volt a műsor, íme a fellépők:

 • Rózsa György – gitár
 • Kosz Szilveszter – zongora, billentyűs hangszerek
 • Neményi Zsolt – dob
 • May Virág – basszusgitár, ének
 • Szöllősi Tamás – akusztikus gitár
 • Krolikowski Dávid – ütős és ritmushangszerek
 • Szabó Csilla – (Bojtorján, Kell még egy szó…)
 • Kovács Attila – (Chrome Rt. zenekar)
 • Wéber Ferenc – (Dalszerző – Republic…)
 • Barcsik Vali (Zeneszerző – Napoleon Boulevard…)
 • Nagy László – (Örökség zenekar)
 • Kaffka Margit Általános Iskola 4.A osztályos tanulói (Terényi Péter osztályfőnök)

>>> Géczi Erika a Sztárportréban

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi

„Mint a kés a vajban” – megjelent a CSILLAGTÚRA

Március 21-én jelent meg Bérczesi Róbert és Müller Péter Sziámi közös projektjének legújabb gyümölcse, a CSILLAGTÚRA, amely nemcsak azért különleges, mert ezúttal Péter is énekel, hanem mert a HIPERKARMA zenekar játszotta fel a zenét.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt