Keresés
Close this search box.

Mozikoncerten a Queen és Török Ádám

Gueen Pólus Rock

A negyedik éve zajló Pólus Rock Klub programjai a rocktörténet legendás zenekarait idézik meg a mozi nagytermében rendezett élőkoncertek és koncertfilm vetítések alkalmával

A sorozat több mint egy év kihagyás után szeptembertől új évaddal jelentkezik, az első hónapban Queen esttel és Török Ádám nagykoncerttel várják a közönséget. A Pólus Rock Klub idei első eseményén, szeptember 3-án pénteken emlékkoncerttel, koncertfilm vetítéssel és relikvia-kiállítással emlékeznek Freddie Mercuryra, aki szeptember 5-én lenne 75 éves.

Az évforduló alkalmából rendezett emlékprogram első részében a Crazy Little Queen Tribute Band koncertje idézi meg a legnépszerűbb Queen-dalokat. A képzett zenészekből álló együttes az elmúlt 4 év alatt az ország legnépszerűbb Queen emlékzenekarává nőtte ki magát, koncertjeiken nagy hangsúlyt fektetnek az eredeti számok hangzásához hű, professzionális megszólalásra, és a legnagyobb Queen-slágerek mellett olyan kései dalokat is játszanak, amiket Freddie Mercury-val már nem tudott élőben előadni a zenekar.

Egy friss videó mindent megmutat a zenekarról!

Az esemény keretében az immár 39 éve működő Hungarian Queen Fan Club „Queen 86” címmel kiállítást szervez a legendás budapesti koncerthez kapcsolódó relikviákból. Az est második részében levetítik az 1986-os Népstadion-koncertről készült mozifilm digitálisan felújított és újrakevert változatát.

Az együttes utolsó, 1986-os „Magic” turnéján 80 ezer néző előtt léptek fel a Népstadionban, a világhírű külföldi zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. A budapesti stadionkoncert emiatt igazi mérföldkő lett, és a koncert rögzítésének idejére szinte a teljes magyar filmgyártás leállt, minden létező szakembert és eszközt bevetettek, hogy egy világszínvonalú koncertfilm készülhessen, Zsombolyai János rendező és Ragályi Elemér operatőr vezetésével.

A digitálisan felújított kép és 5.1-ben újrakevert hang fantasztikusan adja vissza a koncertet, amelynek máig emlékezetes pillanata, amikor Freddie Mercury a közönséggel együtt énekelte a
Tavaszi szél vizet áraszt… című magyar népdalt, olyan örökzöld dalok társaságában, mint a Kind of Magic, I Want to Break Free, Radio Ga Ga vagy a We Will Rock You.

Erről kiadtak egy előzetest is, ez ITT nézhető meg!


A Pólus Rock Klub következő állomása a hazai progresszív rock ikonikus zenésze, Török Ádám és zenekarának nagykoncertje lesz szeptember 17-én pénteken. A két órás élőkoncerten a Török Ádám & Barátai néven színpadra lépő együttes és a meghívott sztárvendégek – Papp Gyula billentyűkön, Kézdy Luca hegedűn – közösen idézik meg a több mint 50 éve alakult, elgendás Mini együttes legnépszerűbb dalait, mint a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem.

A Mini-slágerek mellett különlegesen náthangszerelt Bartók-művek is felcsendülnek a nagy sikerű „Bartók On Rock” crossover lemezről. A koncertet különleges archív filmrészletek színesítik az egykori Mini koncertekről.

A Pólus Rock Klub további sorozatában kéthetente lesznek élőzenés programok, többek között jubileumi koncertet ad a hazai folk-rock legenda Gépfolklór, és olyan kultzenekarokat idéznek meg a színpadon és a mozivásznon, mint a The Beatles (The Blackbirds), a Rolling Stones (Stoned), Santana (Milagros Tribute Band), a The Doors (Doors Emlékzenekar), és a Led Zeppelin (Lead Zeppelin). A programsorozat az NKA támogatásával valósul meg. További részletek a mozi weboldalán olvashatók.

A Pólus Rock Klub további sorozatában kéthetente lesznek élőzenés programok

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt