Keresés
Close this search box.

Kalandra Fül – egy fesztivál, a legkisebbeknek!

Kalandra_Fül Eiffel

Az Eiffel Műhelyház is a helyszínek között!

Zenei programok, kreatív foglalkozások és hangszersimogató is várja a családokat augusztus 28-29-én a Budapest Music Centerben (BMC) az Óbudai Danubia Zenekar Kalandra Fül Fesztivál elnevezésű rendezvényén.

A fesztivál délelőttjein a zenekar saját ifjúsági produkciói láthatók, emellett három előadás kifejezetten erre az alkalomra készül koprodukcióban.

Az utolsó program – Tallér Zsófia Leánder és Lenszirom – a Magyar Állami Operaház vendégelőadása, amelyet az Eiffel Műhelyházban láthat a közönség Hamar Zsolt vezényletével. A közös produkciók között szerepel a Kárász Eszterrel és az Eszterlánc Mesezenekar tagjaival készülő előadás.

A második nap délutánján a Superar nemzetközi gyermekkórussal lép fel a kamarazenekar, amelynek dalait Ott Rezső zeneszerző hangszereli gyermekkarra és zenekarra. A koncerten fellép néhány, a Máltai Szimfónia programban résztvevő gyermek is.

Dobszay-Meskó Ilona és Lukácsházi Győző mesejátékát, a Grimm testvérek történetéből készült Jancsi és Juliskát szintén a zenekar tagjainak közreműködésével viszik színpadra, az előadást Kiskovács Eszter grafikus élő illusztrációja kíséri majd. A fesztivál mindkét napján lehetőség lesz ingyenes kísérőprogramokon is részt venni.

Ilyen például Lakatos György fagottművész hangszersimogatója, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a fúvós hangszerekkel. A Szigetkék Alkotóműhely foglalkozásán az érdeklődők különböző kreatív képző- és iparművészeti technikákat fedezhetnek fel, a műhely vezetője Balla Vera képzőművész.

A Pagony Kiadó gyermek- és ifjúsági könyveinek megismerésében meseolvasók is segítenek az erre a célra kialakított csendszobában. Folytatódik a hallásvédelemmel kapcsolatos érzékenyítés is, a gyerekek számára készített eszközök segítségével hívják fel a figyelmet a hallásvédelem fontosságára.

A BMC előterében több alkalommal élő zeneautomaták fogadják a közönséget, a különböző külső helyszíneken pedig pop-up produkciók, villámkoncertek színesítik a programokat. Európai szinten is ritkaságnak számít a kifejezetten a fiatal korosztályt célzó klasszikus zenei esemény.

A fesztivál azon túl, hogy értékes információkat, minőségi zenei élményt nyújt – mindezt a célcsoport számára leginkább befogadható módon –, fontos szerepet tölt be az ének-zene és hangszertanulás megkedveltetésében is.

Két nap klasszikus zene, a legkisebbeknek!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt