Keresés
Close this search box.

Ismét jönnek a gombafejek – itt a hetedik Beatle-találkozó!

The Bits Beatles emlékzenekar
A The Bits tribute, nem cover!

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Beatles Találkozó.

Az esemény házigazdája nem lesz más, mint a már jól ismert The Bits Beatles emlékzenekar különleges koncertblokkal indítja a fesztivált. A színpadi kerekasztal beszélgetés idei a Beatles szóló évei, és a Beatles már 60 év távlatából.

Az esemény díszvendége Novai Gábor, a Hungária és Generál együttes basszusgitárosa, aki kedvenc Beatles-szel kapcsolatos sztorijait meséli el.

A fesztivál vendége a The Shades, akik Shadows dalokkal színesítik a rendezvény zenei palettáját.

The Beatles The Bits
A The Bits a két évvel ezelőtti találkozón. Fotó: The Bits/Facebook

Koncertblokkok és állandó programok mellett már egy nagyszabású játék is folyik, amely során egy nem mindennapi nyeremény, egy eredeti Höfner Beatles basszusgitár is gazdára talál a rendezvény szakmai szponzora, a világhírű Höfner Guitars felajánlásával.

Várunk minden Beatles rajongót egy napos, vasárnapi délutánon a Kobuci Kertben 2021. augusztus 22-én, ahol minden csak a Beatles-ről szól majd.

 

 

Így fog festeni a tervezett program:

16:00 – Első koncertblokk.

17:00 – Színpadi beszélgetés. A Beatles 50 és már 60 év távlatából. Résztvevők: Novai Gábor, László Róbert… Moderátor: Petró Károly

18:00 – Második koncertblokk, vendég: The Shades

19:00 – Beatles quiz: legyél te az ország Beatles kvíz bajnoka!

20:00 – Harmadik koncertblokk, a legbulizósabb Beatles számokkal

21:00 – Beat DJ

A színpadi program melletti állandó programok:

Regisztráció a Beatles quiz-re

Gyűjtői gitárkiállítás a Beatles korabeli hangszereivel a Höfner Guitars jóvoltából7

A szünetekben Beat DJ szettek

Fotópályázat. Készítsd el a rendezvény legjobb fotóját és nyerj őszi koncertbelépőt!

A The Bits Beatles-emlékzenekarnak tartja magát. S miért nem cover? Mert önmagukról így vallanak: „Tudjuk, hogy ha egy Beatles zenekar beöltözik, az már félsiker. Mi mégsem tesszük ezt, mert hiszünk abban, hogy mint minden művészeti ágban a művészet maga és nem a körítés a fontos. Jelen esetben a Beatles zenéje az elsődleges és nem a látvány. Nyilvánvalóan megtiszteljük a közönséget, saját magunkat, és a Beatles-t is, hogy nem strandpapucsban és rövidgatyában állunk fel a színpadra, hogy a koncertet lejátsszuk, hanem normálisan, profi zenészekhez és egy együtteshez méltóan nézünk ki, de mellőzünk minden színházi, vagy arra utaló elemet és számunkra a legfontosabb, hogy a Beatles zenéjével és a saját művészi igényességünkkel hozzuk a hangulatot, vagy talán a legjobb szó erre a koncertélmény.”

Majd úgy folytatják: kedvencük és példaképük is a Yellow Matter Custard nevű banda. Ebben a Beatles zenekarban világhírű zenészekről van szó, akik „saját műfajaikban már rég letették névjegyüket, mégis hatalmas alázattal, fegyelemmel és igényességgel nyúlnak a Beatles dalaihoz és adják elő azokat, mindenféle látványelemet mellőzve, csak a Beatles zenéjére koncentrálva és eredetiben előadva azt”.

A The Bits tribute, nem cover!

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.