Keresés
Close this search box.

Bárzene és irodalom – ez az idei Óbudai Nyár

Óbudai Seress Liszt irodalom
Irodalmi est zárja augusztusban a rendezvénysorozatot, ahol Seress Rezső és Liszt Ferenc művészete is jelen lesz.

Seress Rezső és Liszt Ferenc alakja is megelevenedik júlisban!

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-esttel kezdődik szombaton, július 17-én az Óbudai Nyár sorozata, amely augusztus 12-ig hat előadással várja az érdeklődőket a Kiskorona7 kertben. A Seress Rezső-esten közreműködik Fesztbaum Béla színész és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar – olvasható a Óbudai Társaskör MTI-hez elküldött programajánlójában.

Július 22-én a Sárik Péter Trió koncertjén Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak részletei csendülnek fel, a mester dallamai és harmóniái keverednek a jazz és a popzene ritmusival.

Másnap Pikk dáma – A zenetörténet legjobb kártyajátékai címmel Bősze Ádám a zenetörténet leghíresebb kártyajátékait mutatja be egy szórakoztató és informatív előadáson, amelyen az érdeklődők megtanulhatják a skatot, Richard Strauss kedvenc játékát, de whistezhetnek is Liszt Ferenccel vagy kipróbálhatják a rabouge-t, a Mendelssohn-család kedvenc játékát – olvasható az ajánlóban.

Július 24-én Darvas Ferenc bárestje szórakoztatja a közönséget, közreműködik Kővári Eszter Sára énekesnő. Dés László Dalok egy zongorával című koncertje július 28-án lesz hallható, másnap az Anima Musicae Kamarazenekar zenél, Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész közreműködésével.

A sorozat zárásaként Czigány György Költők, papok, lányok című könyvét Benke László költő, a Hét Krajcár Kiadó igazgatója mutatja be. Bevezetőt mond Turczi István költő, az est vendége Lezsák Sándor költő, az Országgyűlés alelnöke lesz.

A hosszas zárlat után Vass Lajos igazgatásával nyitja meg kapuit az Óbudai Társaskör. Nyáresti előadásaik egyedi vonalat képviselnek az Óbudai Nyár kínálatában – a Kiskorona7 zárt kertje személyes közelségbe engedi a művészt és a közönséget – ígérik a szervezők. Vass Lajos igazgató korábban úgy fogalmazott: – A sajátos atmoszférájú tér egészen más koncertélményt tartogat, mint ami egy tömegrendezvényen átélhető.

Az Óbudai Nyár programjai előtt, július 9-én kezdődött a ZeneZug Fesztivál, a Budapesti Vonósok háromnapos sorozata, melynek vendégei között szerepelt a Momentán Társulat, Farkas Gábor zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre, Lakner Tamás, valamint Eredics Salamon. A Budapesti Vonósok és az Óbudai Társaskör közös nyitófesztiváljának házigazdája ezúttal a népszerű műsorvezető, Bolla Milán volt.

Irodalmi est zárja augusztusban a rendezvénysorozatot!

Folytatódik az újraindított Alba Regia Feszt!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt