Idén is megrendezik az Alba Regia Fesztet!

Jazz Alba Regia kodolányis
Julio

Julio

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak? előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is.

Ifjú kodolányisok zenélnek majd az előadások szünetében!

Dzsesszt, funk-soul és egyéb fúziós stílusokat képviselő zenekarok koncertje várja az érdeklődőket az Alba Regia Feszten, amelyet augusztus 9-től 11-ig rendeznek Székesfehérváron.

Ebben az évben a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon adnak koncertet a fellépők – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A nyitónapon Fehérvár Big Band, a Vörös Janka New X-Series, valamint a Mörk Borbély Mihállyal és Ferenczi Györggyel lép fel. Másnap a Bágyi Balázs New Quartet, a Jambalaya és a Vörös Tamás Project zenél. A záró napon a Vibraton Quartet, a Budapest Ragtime Band, Pátkai Rozina, valamit Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt ad koncertet.

Mint írják, a fesztivál küldetése, hogy fellépési lehetőséget adjon a fiatal tehetségek számára is. Ebben az évben az átállások alatt a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói utcazenélnek.

A tekintélyes múltra visszatekintő jazzfesztivál szervezői tavaly sem hagyták cserben a hazai zenészeket és zenekedvelőket: idén is folytatódik az 1967-ben elindított, majd 27 év szünet után hét éve újraalapított kultúrmisszió, melynek célja, hogy az igényes, mégis befogadható muzsikát az utca emberével is megszerettessék.

„Kiváltságos dolog volt tavaly, hogy a város és a Kodolányi János Egyetem támogatásával a rendkívüli helyzet ellenére is meg tudtuk tartani az Alba Regia Feszt-et. Az ilyen visszatérő események is növelik a biztonságérzetünket, azt mutatják, hogy van remény arra, hogy az élet visszatér a normális kerékvágásába. Mindamellett az Alba Regia egy fontos turisztikai és közösségi esemény a városban, amely a zene és a társaság ereje által segít a lelki töltekezésben” – foglalja össze Mits Gergő, a fesztivál egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

Az 1967-ben alapított fesztivált Székesfehérvár önkormányzata, a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik.

2021. augusztus 9.
Fehérvár Big Band
Vörös Janka New X-Series
Mörk feat. Borbély Mihály és Ferenczy György

2021. augusztus 10.
Bágyi Balázs New Quartet
Jambalaya
Vörös Tamás Project

2021. augusztus 11.
Vibraton Quartet
Budapest Ragtime Band
Pátkai Rozina
Bársony Bálint és a Magyar Rhapsody Projekt

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is.

1987 után 2014-ben rendezték meg újra a fesztivált!

Lóci játszik, csak kicsit másképp!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.