Keresés
Close this search box.

Mindenki láthatja a Raktárplusz-koncerteket

NKA koncertek
Sokat segített a Raktárplusz-sorozat, de azért nem tudta pótolni teljesen az igazi A38-koncerteket. A koncertélmény garantált.

Online elérhetővé váltak az NKA-koncertek, azaz a A38 hajón (Raktárplusz) soroza. A felvételeket a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) tavalyi pályázatának keretében rögzítették.

Az NKA Könnyűzene Kollégiuma a magyar előadók és zenekarok támogatására 2020 decemberében hirdetett pályázatot közönség nélküli koncertek megvalósítására, hiszen a koronavírus-járvány a könnyűzenei szektort sem kímélte.

Éppen ezért a 180 millió forint keretösszegű támogatás a magyar előadók és zenekarok hosszú ideje tartó bevételkieséséből származó nehézségeket kívánta enyhíteni – áll a közleményben, amelyet a Petőfi Irodalmi Ügynökség kommunikációs igazgatósága pénteken juttatott el az MTI-hez.

Erre költhetik

A pályázók az elnyert támogatás legalább 90 százalékát előadói tiszteletdíjra és/vagy szerzői jogdíjra fordíthatták.

a38 raktarplusz

A kommüniké kiemeli: a pályázati konstrukció megteremtette a zenekarok további működéséhez szükséges feltételeket oly módon, hogy a közönséget is koncertélményhez juttatta.

Ikonikus helyszínen történtek a koncertek, hiszen a könnyűzenei kategóriába tartozó zenekarok és előadók fellépéseinek az A38 hajó adott otthont. A koncertek regisztráció nélkül megtekinthetők az NKA-koncertek az A38 hajó YouTube-csatornáján és weboldalán.

Mint írták, a csaknem hatvan órát felölelő koncertsorozattal olyan új tartalmi struktúra született, ami bár nem pótolja az élő előadások varázsát, reagál a közelmúlt megváltozott kultúrafogyasztási szokásokra.

– A visszajelzések alapján ez egy elég sikeres projekt volt. A Raktárplusz nem pusztán segély volt, hanem egy nagyszerű lehetőség, amivel támogattunk zenészeket ebben a vészterhes időszakban – idézte a közlemény Póka Egont, az NKA Könnyűzene Kollégiuma akkori vezetőjét.

Az NKA-koncertek az A38 hajón (Raktárplusz) sorozatban 59 magyar zenekar felvételeit láthatja a közönség.

Ők az első fecskék

A közzététel első ütemében az alábbi tíz zenekar koncertjei láthatóak: Anima Sound System, ék, Peet Project, Ruby Harlem, Belmondo, Fugato Orchestra, Góbé, Kállay Saunders, Pontiac és Omen.

A közlemény idézi a Belmondo zenekart, amely szerint ebben a drámai helyzetben egy-egy ilyen lehetőség az életben maradást jelentheti az előadók számára. – Hálásak vagyunk, hogy újból koncertműsorra készülhettünk és hogy fennmarad a zenekar után ebből a nehéz időszakból egy igazi kordokumentum – jelentette ki a zenekar.

A Fugato Orchestra azt hangsúlyozta, hogy az A38 olyan ikonikus helyszín, amely minden zenekar életében fontos mérföldkő.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt