Keresés
Close this search box.

Dalt írt Mihail Gorbacsov 90. születésnapjára Leslie Mandoki

Mandoki hisz abban, hogy a művészek fel tudják rázni az embereket a letargiából, és képesek cselekvésre ösztönözni.

A Németországban élő zenész-producert régi, személyes ismertség fűzi a peresztrojka és a reformok atyjához, a szám főhajtás a politikus előtt.

„Született budapestiként büszke vagyok arra, hogy a magyarok voltak azok, akik 1989-ben lebontották a borzalmas vasfüggönyt és ezzel kiütötték az első téglát a berlini falból. Német állampolgárként pedig nagyon hálás vagyok azért a csodálatos történelmi pillanatért, amikor 1989-ben a berlini fal erőszakmentesen leomlott és mindaz újra összekapcsolódott, ami mindig is összetartozott” – idézte Leslie Mandokit a menedzsment által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Leslie Mandoki magyar zene.eu

A zenész szerint Gorbacsov 90. születésnapján itt az ideje, hogy újjáéledjen a víziója és gyermekeink, unokáink, az utánunk következő nemzedékek számára biztosítsuk a kiszámítható és élhető jövő építését.

A közlemény kiemelte: a magyar származású zeneszerző először az 50 év rockzene című német televíziós showműsor keretében, a Mandoki Soulmates tagjaival együtt a színfalak mögött találkozott személyesen Mihail Gorbacsovval, aki 1985-től volt a Szovjet Kommunista Párt főtitkára, majd a Szovjetunió elnöke. A zenészekkel folytatott backstage-beszélgetéseken Gorbacsov elmondta, milyen veszélyesek voltak a progresszív szellemiségű dzsesszrock-zenészek a kommunista rendszerre.

„A nyugati tévéadások vétele lehetetlen volt, de még a rádióadásokat is zavarták. Így aztán a legnagyobb veszélyforrást a progresszív rockzene jelentette a rendszerre. A rock és a dzsessz volt az egyetemi diákság zenei nyelve, a szabadság zenéje” – áll a közleményben. Mandoki hangsúlyozta: hálás a sorsnak, hogy zenészként a munkájának köszönhetően megismerhette Gorbacsovot.

Hírek | Magyarzene.eu

 

 

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt