Keresés
Close this search box.
A Dr Sludgelove 2017 dec. 31-én megjelentetett első zenei albuma a 2001 Űrodüsszeia című Stanley Kubrick remekmű előtt tiszteleg.
Több millió éve egy idegen civilizáció beavatkozik a földi evolúcióba: monolith érkezik az űrből és kialakul ez emberi faj. 1999 -ben idegen civiláció nyomára bukkannak a holdon és felszínre hoznak egy monolithot, mely a napfény hatására adást sugároz a Jupiter irányába. Az amerikai kormány embert küld a Jupiter felé, de az űrhajó számítógépe (MI), a küldetésre veszélyesnek ítéli a legénységet és egy kivételével végez velük. Bowman egyedül érkezik meg a Iapetushoz, ahol egy szobában ébredve rájön, hogy az egész csak az idegenek szimulációja. Bowman a lét egy magasabb fokán születik újjá.
Talán nem véletlen, hogy az idén 50 éves 1968 -as film a sci-fi műfaj klasszikusa.
Az én Űrodüsszeiám - zenealbumA Dr Sludgelove egy fős zenei projektként indult 2016-ban azzal a célzattal, hogy Papp Jánosa meglevő zenei ötleteinek koncepciót és keretet adjon. A 2017 dec. 31-én megjelentetett első album a 2001 Űrodüsszeia című Stanley Kubrick remekmű előtt tiszteleg. Fontos, hogy nem zenei feldolgozásról, hanem a film által keltett élmények megzenésítéséről van szó.
2017-ben basszusgitárosként csatlakozott a projekthez Temesvári Attila, aki egy dalt jegyez az albumon, 2018 márciusában pedig megtalálták a megfelelő dobost Molnár Álmos személyében. A próbák elkezdődtek, élő megszólalás 2018 végére várható, ahogy a következő album megjelenése is digitális és fizikai formátumokban, az amerikai Forbidden Place Records segítségével.

 

Az album dalai:
1. Dawn of man 00:00
Az emberiség éppen születőben, emberszabásúak kezdik benépesíteni a földet, és megérkezik a monolith.
2. Discovery One 10:04
Már kezdjük meghódítani az űrt. A holdon talált monolith eredetének felkutatására expedíció indul.
3. HAL-9000 18:40
Az űrhajót irányító mesterséges intelligencia majdnem kivégzi a teljes legénységet.
4. Alone int the void 25:46
Bowman egyedül maradt, az őrület határán “utazik”.
5. My God, it is full of stars! 31:10
“Ez szinte végtelen… Istenem! Tele van csillagokkal!”
6. Death of man, born of the Starchild 36:15
Bowman egy szobában ébred, eszik a hűtőből, lezuhanyzik, majd az evolúció egy következő fázisába lép.
Aki szereti a pszichedelikus progresszív rock zenét annak igazán kellemes élményt nyújt az album, mely tökéletes kidolgozottsággal szólal meg, és adja azt a misztikus élményt melyet a film is.

A zenekar elérhetősége:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt