Keresés
Close this search box.

Benkő László interjú

Benkő László
Ha az ember azokkal a hétköznapi dolgokkal tud foglalkozni, amelyek közvetlenül őt érintik, az praktikusabb.

Benkő László a SztárportrébanA világ legtávolabbi pontjairól is kapjuk az információkat. 
Kérdés, hogy szükségünk van erre?

Benkő László Kossuth-díjas előadóművész: Csodálkozva nézek olyan ismerősökre, haverokra, akik azt mondják, hogy egyszerűen nem kapcsolják be a rádiót, vagy hetekig nem is nézik a televíziót. Én ezt nem tudom elképzelni.

Van ebben egyfajta félelem, hogy ha kimegyek az utcára, és bárkivel találkozom – márpedig nagyon sok emberrel találkozom -, és feltesznek valamilyen kérdést, és nem tudok rá válaszolni, az nagyon zavarna. Van bennem egyfajta állandó megfelelési kényszer, és ez meghatározza a hétköznapokat.

Van ebben egyfajta pozitív vonal is, miszerint jó ha tudom, hogy mi történik a világ ilyen meg olyan pontjain. A kérdés csak az, hogy mennyire tudok ezek fölé emelkedni, hogy ne érintsen meg, ne taglózzon le.

Praktikusabbnak tűnik…

Ha az ember azokkal a hétköznapi dolgokkal tud foglalkozni, amelyek közvetlenül őt érintik, az praktikusabbnak tűnik, mint ha valahogy ráveszik, hogy próbálja áttekinteni az egész világban a különböző indulatokat – ami lehet negatív, pozitív.

A teljes interjú:

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.