Keresés
Close this search box.

Végre itt van a Mutatvány! – Új klippel jelentkezik a Patikadomb

Patikadomb zenekar
A Mutatvány a Patikadomb második 2017-es kiadványa, melyhez egyből klipet is készítettek. Mind a zene, mind a klip a zenekar lírai oldalát mutatja meg.

Patikadomb - MutatványA Mutatvány a Patikadomb második 2017-es kiadványa, melyhez egyből klipet is készített a zenekar. Mind a dal, mind pedig a klip hangulatvilága a zenekar lírai oldalát mutatja meg és az ezt megelőző Édesmindegyhez hasonlóan, ebben a szerzeményben is főleg az elektronika dominál.

A Mutatvány többeknek ismerős lehet már a Patikadomb koncertek rendszeres látogatói körében, hiszen már az egészen korai időkben is koncertdal volt, lévén nem sokkal a Nefelejcsutca c. EP megjelenése után íródott az első verziója. Azóta persze számos átalakításon esett át, ám ez főleg csak a hangszínek és a hangszerelés szintjén jelentett módosításokat. A szellemisége, szövege és a hangulata mindig megmaradt. Egy jó ideje a koncertek állandó és elmaradhatatlan szereplője is a dal és bár csak most debütált online, a rajongók már elég jól ismerhetik.

A dal hátteréről így mesél Dobos Gábor, a zenekar gitárosa:

„Még 2014 telén a szüleim vettek egy borzasztóan egyszerű, alap szintit a veszprémi piacon, amit utána hosszú hetekig nyüstöltem. Szintizni sem tanultam korábban előtte, de mindig is érdekelt a billentyűzés, ezért gyorsan elsajátítottam az alapokat. A gyakorolgatás eredménye a Mutatvány akkordköre. Karácsony tájékán történt mindez, így Gyula és én is a Balatonon voltunk a családunkkal. Átjött hozzánk valamelyik nap és szinte azonnal rádúdolta a ma is használatos dallamokat az alapra. A szöveget innentől már nagyon egyszerű volt megírni, főleg, hogy a kezdőlökést is megadta: A dúdolgatásban a „Tőled…” sorkezdés szinte azonnal megjelent.

A dal nem igazán ’akar’ túl sokat. Nincs mögötte semmi megfejtésre váró utalgatás sem: A dalszöveg a szeretés és a viszont-szeretés tökéletes állapotáról, összhangjáról szól. Arról, hogy az adó és a fogadó fél is ugyanannyit kap a másiktól, teljesen őszintén, minden körítés nélkül. Ez egy nagyon áldásos, viszont sajnos roppant ritka jelenség egy ember életében. Én akkortájt hál’ istennek pont átélhettem ezt a barátnőmmel, így adta magát, hogy dal is készül belőle. Az egész dal a várva várt találkozás pillanatának beteljesedésére van kihegyezve, ami a végén meg is történik („Hát végre itt vagy…”). Elég őszinte és ártatlan érzelmek ezek.”

Számos koncepció, szinopszis és ötlet váltogatta egymást mire elkészült a dal klipje. „Úgy gondoltuk, hogy az a sok nehézség, ami a videoklip összeszervezésével jár, nem lehet véletlen. Így egy spontánabb, egyszerűbb, de a dal hangulatához illeszkedő megoldást választottunk ezzel a szájszinkronos, Budapesten sétálgatós verzióval. A klip sem akar semmi többet mondani, vagy mutatni, mint maga a dal: Útra kelünk, hogy találkozzunk a szeretett lánnyal. A videóért nagy köszi Budapestnek, aki aznap este is különösen szép volt!” (Ujvári Gyula, énekes)

A Mutatvány az utolsó olyan dal, ami már a kezdetektől formálódik. Emiatt, illetve a rengeteg átszerkesztés és a klippel kapcsolatos variálások miatt is, a megjelenése egy korszak és a múlt lezárását jelenti a Patikadomb életében.

A Mutatvány legközelebb október 18-án hangzik el élőben a Lombsárgító Patikakusztik koncerten a Kuplungban. Hallgassátok meg ott is!

Esemény: facebook.com/events/1445052305615280/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt