Keresés
Close this search box.

Megjelent a legurbánusabb rock album: The Medley’s – Nagykörút

The Medleys a Kuplungban
Ahogy a zenekar nyilatkozik a lemezről: „A Nagykörút címének megfelelően egy igazi budapesti album."

The Medleys - Nagykörút2017. április 20-án nagy sikerrel mutatta be a The Medley’s első albumát, a „Nagykörút”-at a Kuplungban. Tekintve, hogy címének megfelelően egy ízig-vérig budapesti lemezről van szó, ezért a dalok is a keserédes hétköznapokról szólnak. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne rá bulizni. A Kuplungos este pedig tökéletes példa volt erre… Májusban felkészül a Gozsdu!

Ahogy a zenekar nyilatkozik a lemezről:

„A Nagykörút címének megfelelően egy igazi budapesti album. Szövegeiben, hangulatában, szellemiségében és még zeneiségében is a nagyvárosi életet idézi meg és meséli el. A számok születésénél fontos szempont volt, hogy egy olyan urbánus album szülessen, amely meg- és bemutatja a nagyvárosi életforma keserédes mindennapjait, a hétköznapoktól kezdve a hétvége sokszor homályos történéseivel. A szövegekben visszatérő elem továbbá a szerelem, vagy épp a magány. Az album nem kirekeszt, nem mondja azt, hogy az élet csak Budapesten képzelhető el. Sokszor épp ellenkezőleg, hiszen felhívja a figyelmet a város, és a városi élet nehézségeire, szenvedéseire, viszont mindezekkel együtt üzeni (a The Medley’s-zel együtt), hogy Budapest egy kiváló város, ahol a sok piszok, bűz, magány, tömeg és még ki tudja, mi ellenére nagyon jó élni, mert mindenki meg tudja találni a maga szigetét, ahol, vagy akivel jó.

Az album bátran használ kemény rockos, riffes megoldásokat, de nem riad el a „diszkótól”, vagy a Medley’s-től már megszokott reggae-től sem. A blues megkérdőjelezhetetlenül benne van mind a zenében, mind a szövegben, ettől lesz ez egy igazi Nagykörút medley (egyveleg).”

Egy kicsit a számokról is meséltek:

The Medleys a KuplungbanHevesebb a vártnál

Erőteljes riffel kezdődik, mely a lemez dinamizmusát vetíti előre. A „Lánchíd bontó” gitár hangzás, amely a Led Zeppelin világát idézi nem véletlen. Egy elrejtett parafrázis is emlékeztet e legendás rocktrióra. Körutazásra visz a pesti éjszaka emblematikus, kultikus helyeit érintve.

Pesti Mese

A fülledt pesti éjszakát mutatja be már-már latinos beütéssel. Másik János tangóharmonika játéka egy szép, fátyolos szőnyeget terít a szám alá, amelytől az az érzése támad az embernek, hogy jelen van a szám megírásánál és a történtek elmesélésénél. Ez a szám lóg ki talán a leginkább az album hangulatából, de témájában ez az a szám, amelyik igazán megágyaz a Nagykörútnak. Ez az album legérettebb szerzeménye.

Magány Kiadó

Témájában a lemez egyik legmélyebb száma. Komor, sötét és gonosz. Kíméletlenül veszi elő a nagyvárosi életforma egyik legkellemetlenebb, de annál gyakoribb problémáját, a magányt, a kiüresedést (amely a zenében is megjelenik).

Hop On Hop Off

Ez az album talán „legvidámabb” száma, ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni. A zene is picit könnyedebb a többinél, és a szöveg is egy lazább témáról szól, a csajozásról/pasizásról. A refrén reggae-s lüktetése gyakorlatilag már Medley’s védjegy is lehetne, és nagyon jól működik ennél a számnál.

Láthatsz még

Egy erős és jól megkomponált diszkó alap adja a zene testét. A lüktetés visz előre és könyörtelenül megismerjük a budapesti éjszakát. Ez kétségkívül a lemez egyik legbulizósabb száma. Szövegében is előjönnek a budapesti éjszakából jól ismert jelenetek.

 A zenekar nagy sikerrel vette be a Kuplungot április 20-án. Azok, akik lemaradtak a koncertről sem kell, hogy csüggedjenek, hiszen május 25-én ismét a fővárosban játszik a The Medley’s, méghozzá a GMK-ban! Azért is érdemes megjegyezni a dátumot, mivel a zenekar itt mutatja be legújabb klipjét, amelyet a Láthatsz még című dalhoz készítenek.

Addig is, hallgassátok a „Nagykörút”-at:

youtube.com/playlist

Hamarosan a különböző streaming szolgáltatásokon (Deezer, Spotify, iTunes) is elérhető lesz a lemez anyaga!

The Medley’ Facebook: facebook.com/themedleysband

Ocean Productions: facebook.com/oceanproductions.2016/

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.