Keresés
Close this search box.

Nem volt nehéz választani – A Dal

Pápai Joci
Sokkal jobb az, ha valaki olyat produkál zenében, énekben, nyelvben, előadásmódban, kinézésben, amire oda figyelnek és azt mondják; fú, ez nem olyan mint a többi.

Pápai Joci: Origó - A DalEgyperces tucat slágerek, sablonos alapok, enyhe érzelmek… Képzeljünk el egy fesztivált, ahol különböző előadók, különböző országokból, különböző stílusokban adják elő produkcióikat. Ide több kell! Kell az erő, kell az igazi átélés és ami talán a legfontosabb; kell valami más…

A médiában bevett szokás, hogy a bevált “divat” sablon zenéket játsszák, hiszen azzal nem lehet mellé lőni. Szólnak egy hétig, aztán jöhetnek az újak. Egy fesztiválon azonban többet várunk el, keressük a “bumm” -ot. (Nem mondom, hogy ezek a dalok nem jók, de többségében nem örök életűek és egy idő után unalmasak.)

A Dal során jobbnál jobb dalokat hallhattunk, de bevallom számomra is csak egy dal volt képes valami újat, valami mást adni és ez Pápai Joci Origo című produkciója volt. Frenreisz Károly fogalmazta meg tökéletesen: “Sokkal jobb az, ha valaki olyat produkál zenében, énekben, nyelvben, előadásmódban, kinézésben, amire oda figyelnek és azt mondják; fú, ez nem olyan mint a többi.”

Az, hogy az eurovíziós dalfesztiválon Pápai Joci dala mire lesz elég, nem jósolnám meg, hiszen egyrészt a szavazók tábora nagyon sokszínű, másrészt nálunk jóval nagyobb országok is vannak és ha csak minimálisan is, de a lojalitás is tényező. Egyben biztos vagyok, nem fogunk szégyenkezni.

Én gratulálok Jocinak, de a zsűrinek is 🙂 Azoknak pedig akik az Eurovíziós dalfesztivált “temetik”, üzenem, hogy ha nem is veszik észre, a fesztivál még mindig erősen befolyásolja Európa zenei divatirányzatait.

(M.Z.L.)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

A Fonogram '24 nyertesei

Ők lettek az idei Fonogram-díj nyertesei

Huszonegyedik alkalommal, ezúttal a budapesti Barabás Villa patinás falai között adták át a Fonogram – Magyar Zenei Díjakat. A díjhoz saját nap dukál. így a

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt