Keresés
Close this search box.

Örvény címmel jelent meg a Maggoty Scream stúdióalbuma

Maggoty Scream zenekar
Picture of Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
A Maggoty Scream 2008-ban alakult rockegyüttes Keszthelyről. Az alapító tagok, Papp Levente, Burucs Szabolcs, Széles Árpád és Gorszki Dániel előtte különböző helyi zenekarokban játszottak.

A 2000-res években Keszthelyen nyüzsgő zenei élet folyt. Az akkori amatőr zenekarok (Néhai Bárány, Swamp, Indifference, Benzin, stb.) egy műhelysoron próbáltak a város szélén és közösen koncerteztek. A Maggoty Scream is egy garázsban próbált (a helyi temető mellett), és az ötleteiket egy matricával leragasztott Metallica-kazettára vették, ami jelképezi, mennyire unják a klasszik rockot.

2009-ben már tudatosan koncertezéshez írtak nyers, energikus számokat. Zenéjük, megjelenésük és dalszövegeik megrökönyödést váltottak ki a Balaton-parti vendéglátós kisvárosban és környékén. Első fellépésük a 2009-es Légrádi Antal tehetségkutató fesztiválon volt Balatonbogláron, ahol a 20 résztvevőből bekerültek az első 10-be. Úgy tervezték, hogy ahol csak lehet, fellépnek, ám néhány koncert után Dániel és Árpi elhagyta a csapatot.

2010-ben még összeálltak a budapesti Bandák Csatája egyetemi bulira, ahol elnyerték a legviccesebb zenekar különdíjat. Ezután már csak dalszerző zenekarként működtek, a koncertezéssel felhagytak.

Ami a felvételeket illeti, 2009 végén jelent meg a Garázsbolygó demó, amivel csomagba zárták a kezdeti nyers, garage-rock számokat. A következő időszakban dallamosabb, letisztultabb dalok születtek. Ezeket rögzítette Papp Levente és Burucs Szabolcs az első Maggoty Scream stúdióalbumon, ami 2024-ben jelent meg Örvény címmel.

Levente és Szabolcs talán tudatosan törekedtek arra, hogy a hangzás megőrizze “garage rock” jellegét a maga nyers mivoltában. Persze ne lepődjünk meg, ha a punk elemeit is felfedezzük (már ha valaki még tudja Magyarországon mi a punk). A zene jó, egyáltalán nem unalmas; mindenképpen érdemes meghallgatni. Egyik daluk címe jellemzi talán a legjobban azt a fura örvénylést amit érezhetünk: Menekülés az üldözésbe.

A műfaj sajátosságaiból is következik (nemzetközi szinten is a 2000 -es években volt az utolsó fellángolás), hogy a zenekar nem vált igazán ismertté és a fiúk elmondása szerint ezzel a névvel már nem is lesz több album, sem koncert.

Igazi felüdülés annak, aki unja a a mainstream -et:
youtube.com/watch?v=dZEDOpNv258

 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt