Keresés
Close this search box.

A Quimby májusban kezdi az európai turnét

A magyar zene, illetve zenei élet két meghatározó egyénisége, Varga Livius és Balanyi Szilárd volt a Hallgass Hazait című rádiós műsor vendége.

QuimbyA magyar zene, illetve zenei élet két meghatározó egyénisége, Varga Livius és Balanyi Szilárd volt a Hallgass Hazait című rádiós műsor vendége.

A Quimby leállásakor 2003-ban Livius és Szilárd leginkább a csodában reménykedett. A zenekar tagjai teljes bizonytalanságban és kétségbeesésben tették le a „lantot”, majd polgári foglalkozás után néztek. A Quimby szünet majdnem két évig tartott.

Mára a tagok közül mindenki családos apuka lett, meg is komolyodtak. Szilárd: „Az én tanulságom egyébként az egészből az, hogy kicsit okosabban kell élni.”

Livius: „Aki szalad a fal felé, az biztos, hogy magához fog térni, de nem a fal előtt egy lépéssel, hanem a koppanás után. Ezen azért átmegy mindenki.”

Kiss Tibi felépülése után 2004-ben koncerteztek először, és nem csak azt beszélték meg, hogy folytatni fogják, hanem rendszereket és felelősségi köröket is felállítottak. Újra fel kellett építeni a közönségüket, új technikai felszereléseket vásároltak, így két évig még megtartották a polgári foglalkozásukat is.

Szilárd azóta is folyamatosan dolgozik a Quimby mellett saját dalain, Livius pedig A kutya vacsorája zenekarral is szokott koncertezni. Ez a zenekar teljesen más világ, mint a Quimby. Az egyszerűségre törekednek, azt közvetítik, ami a szívükben van.

A Quimby májusban kezdi meg az európai turnét. Május 11-én indulnak, másnap Londonban játszanak, azután Párizsban, Brüsszelben, Amszterdamban, Bécsben és végül Pozsonyban zárják a koncertsorozatot.

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt