Keresés
Close this search box.

Télen kerül adásba az új V4-es Virtuózok

Virtuózok v4+
Idén a nemzetközi zeneipar egyéb nagynevű szereplői, promóterei is helyet kapnak a zsűriben...

Idén Szlovénia a meghívott térségbeli ország, ahol szintén fel fognak lépni a legjobbak!

Már forgatják a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor idei évadát, amely november 25. és december 17. között lesz látható a Duna Televízióban, valamint további négy ország tévécsatornáin.

A 2014-ben indult zenei tehetségkutató 2020-ban vált nemzetközivé Virtuózok V4+ néven, így a verseny indulói már harmadik éve mutathatják be tudásukat a visegrádi négyek országaiban (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és egy csatlakozó országban.

Ez az ország idén Szlovénia lett – mondta el a Virtuózok V4+ csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Peller Mariann, a műsor alapító-producere.

Mint hangsúlyozta, a Virtuózok missziója, hogy a komolyzenét közelebb hozza a nagyközönséghez fiatal tehetségek felkarolásával.

Ezt a törekvést emelik magasabb szintre világsztárok közreműködésével, akik közül a legfontosabb Plácido Domingo operaénekes, karmester csatlakozása volt – tette hozzá.

Idén először nem kizárólag a klasszikus zene csillagai, hanem a nemzetközi zeneipar egyéb nagynevű szereplői, promóterei is helyet kapnak a zsűriben.

Így mások mellett Stjepan Hauser horvát csellóművész, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész, Harvey Goldsmith nemzetközi koncertpromóter, a Live Aid alapítója, Steven Mercurio amerikai karmester és zeneszerző, valamint a döntőben Plácido Domingo.

Stjepan Hauser elmondta, hogy alapítványa a Virtuózokkal együttműködésben részt vesz majd az ifjú zenei tehetségek felkutatásában.

Az évad lezárásaként idén különkiadással is jelentkezik a Virtuózok december 19-én élőben a Magyar Állami Operaházból, ahol neves művészdinasztiák ifjabbik tagjai, mások mellett Plácidó Domingo Jr. és Matteo Bocelli ülnek majd a zsűriben.

Plácidó Domingo Jr. a sajtótájékoztatón felidézte, hogy ő szerezte a műsor főcímzenéjét, és tavaly mentorként vett részt a tehetségkutatóban.

Matteo Bocelli énekes, Andrea Bocelli fia, pedig megjegyezte, hogy mivel még ő maga is tanulmányait végzi, átérzi a fiatalok helyzetét és az ifjú tehetségek felkarolásának fontosságát.

Most először nem kizárólag a klasszikus zene csillagai, hanem idén a nemzetközi zeneipar egyéb nagynevű szereplői, promóterei is helyet kapnak a zsűriben, amelyben ott lesz így Andrea Bocelli és Plácidó Domingo Jr. fia is!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt