Keresés
Close this search box.
Délutánonként break-bemutatók és versenyek várják a látogatókat, de lesz óriásbáb-felvonulás is!

Idén is színvonalas produkciók lesznek a Szigeten: ez lesz a nemzetközi sátrak programja!

A hiphop és rap képviselői a dropYard, a világzene aktuális előadói a Global Village, a feltörekvő európai tehetségek az Európa Színpadon lépnek fel az idei Sziget fesztiválon augusztus 10-étől 15-éig.

A Sziget nem csak nagyszínpad; a kisebb helyszínek között is van nézni- és hallgatnivaló bőven. Az egyik ilyen, a dropYard színpad most először várja az érdeklődőket – közölték a szervezők csütörtökön a MTI-vel.

A dropYard koncepciója részben hasonlít az Európa Színpad programjához, hiszen a szervezők olyan hiphop-előadókat hívtak meg, akik hazájukban már jelentős sikereket értek el, nemzetközi viszonylatban viszont még kevéssé ismertek és valamennyien saját anyanyelvükön rappelnek.

A hiphop/rap előadók mellett éjszaka dj-szettek, délutánonként break-bemutatók és versenyek várják a látogatókat.

A fellépők között lesz az izraeli Echo, a finn Laineen Kasperi, az izlandi Úlfur Úlfur, a koreai YNC, a dél-afrikai Yugen Blakrok, az olasz Villabanks, a német Audio88 & Yassin, a spanyol Tribade, az ír Kneecap, a hazai színteret pedig a Slow Village, a Mulató Aztékok, Saiid, Beton.Hofi és Krúbi képviseli.

Az éjszakai dj-programban a holland Chamos trio mellett Mango, Cadik, Q-Cee, Yago és a Bashment Cave csapata pakolja a lemezeket. A szombati Sziget All Stars Exhibition Battle-nek francia, holland, cseh és mozambiki résztvevője is lesz.

A világzene aktuális trendjeiben kínál körtúrát a Global Village színpad, amelyen fellép az ukrán Luiku, az Amsterdam Klezmer Band, a lengyel Volosi, a görög Rodopi Ensemble.

De ott lesz az olasz LaLaLa Napoli, a francia Zar Electrik és Mehdi Nassouli, az észak-afrikai Bab l’Bluz és La Caravane Passe, a kolumbiai La Perla, a japán Minyo Crusaders, a nemzetközi Arat Kilo feat. Mamani KeIta & Mike Ladd, a nigériai Santrofi, az algériai Sofiane Saidi, a Réunion-szigetről érkező Maya Kamaty, a zöld-foki szigeteki Tabanka vagy a magyar színtérről például a Chalaban és a Los Orangutanes.

A Global Village koncertjei közötti időt a togói gólyalábas akrobaták, az Afuma tagjai, illetve a tradicionális afrikai óriásbáb-produkció, a francia Les Mamas társulat tölti ki, és a programot színesíti a Vietnami Nemzeti Vízibábszínház előadása is, amely minden délután látható.

Az ibis X All Európa Színpad jó ideje az a helyszín a Szigeten, ahol a látogatók felfedezhetik a hazájukban már valamennyire befutott, de nemzetközi szinten még kevésbé ismert, feltörekvő zenekarokat, akik néhány éven belül a fesztivál nagyobb színpadain térhetnek vissza.

Fellép a brit Nova Twins, a portugál Surma, a német Shelter Boy és a Pabst, a cseh Lenny, az egyaránt belga Yellowstraps és Stake, a francia Psychoctic Monks, a kontinensen kívüliek közül a kanadai Cleopatrick vagy az amerikai Syml.

Az Európa Színpad hazai előadói között lesz a Duckshell, az Anahit, a Platon Karataev, Saya Noé, a programot a Sziámi koncertje zárja.

Ahogy már megszoktuk, idén sem marad Sziámi-koncert nélkül a fesztivál!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt