Keresés
Close this search box.

Nem marad porta nélkül a MANK idén sem

MANK ArtPorta
Koncerttel készül Dánielfy Gergő, továbbá a közönség megismerkedhet Csorba Lócival, a Lóci játszik zenekar frontemberével is.

Napi jógával indul az ArtPorta, de zenével is várják az érdeklődőket július 22. és 31. között Kapolcson, a Kalapos udvarban

A látogatók az idén is kipróbálhatják a tűzzománckészítést, emellett textilművészeti workshop és szitanyomó foglalkozás, valamint festőműhely is várja az érdeklődőket, akik részt vehetnek fotóművészeti workshopokon is – áll a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, szerveznek programokat a gyerekeknek is: a Pemzli játszósarokban minden nap felfedezhetik az alkotás örömét élményfestések, kitűzőkészítés és családi társasjátékok segítségével.

A látogatók számos újdonsággal is találkozhatnak, több programban megismerkedhetnek a roma népi, zenei és képzőművészeti kultúrával.

Elkészíthetik saját hagyományos fonott kosarukat, kipróbálhatnak autentikus roma hangszereket, megismerkedhetnek a hazai roma képzőművészet legjelentősebb alakjaival és közösen gondolkodhatnak a roma kultúra szerepéről a hazai kortárs térben Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere vezetésével.

A szentendrei MANK Galéria után a MANK ArtPortára látogatók is megtekinthetik A velünk élő Petőfi című kiállítást, amellyel a 2022-23-as Petőfi-emlékévhez csatlakozik az intézmény.

A műtárgyak ez alkalommal táblakiállítás formájában jelennek meg. A látogatók találkozhatnak kísérletező jellegű alkotásokkal és olyanokkal is, amelyek a digitális és a konvencionális grafika ötvözéséből jöttek létre – áll a közleményben.

Mint írják, mindezek mellett többször köszön vissza az ősfényképnek nevezett Petőfi-dagerrotípia az alkotásokban, ugyanakkor egyes művészek átvitt értelmezésben, absztrakt festmények, fotográfia, szobor vagy éppen faliszőttes formájában asszociálnak Petőfi egy-egy költeményére.

A képzőművészeti alkotásokon túl a zene nyelvén is megidézik Petőfi Sándor költeményeit Tímár Sára és zenekara tolmácsolásában.

Számos zenei és táncprogrammal is várják a közönséget az udvarban. Júliusi apokalipszis címmel Áfra János, Gergye Krisztián, Nagy Márta Júlia és Sirokai Mátyás a zene, a versek, a mozgás- és képzőművészet kölcsönhatására építő improvizatív előadását láthatják az érdeklődők.

Koncerttel készül Dánielfy Gergő, továbbá a közönség megismerkedhet Csorba Lócival, a Lóci játszik zenekar frontemberével is, valamint fellép Góbi Rita és társulata, amelynek tagjai az előadást követően improvizatív tánctréninget tartanak.

Várja az érdeklődőket a MANK ArtPorta művészeti könyvespolca, továbbá a látogatók beöltözhetnek egy-egy híres festmény főszereplőjének is, és egy kortárs játékinstalláció segítségével különböző ajándékokat is nyerhetnek.

A MANK ArtPortán a Művészetek Völgye alatt minden napot jógával indítanak – olvasható a közleményben.



Interaktív művészeti foglalkozások színesítik idén a porta programját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt