Keresés
Close this search box.

Több fesztivál és egyéni rendezvény lesz az idei MOL Balatonon belül!

MOL Nagyon Balaton Paloznak
Több tucat fesztivál, egy név: ez lesz idén a Balaton java!

Szinte egybefüggő programfolyam a balatoni nyárban!

Mintegy száz programnap, tizenöt esemény, világsztárok és népszerű hazai művészek várják az érdeklődőket a MOL Balaton nyári rendezvénysorozaton, amelyet immár tizedik alkalommal szerveztek meg.

“Két év szünet után nagyon erős programfelhozatallal tér vissza a Nagyon Balaton. A tó és környéke tele van kincsekkel, ha ezeket egy ernyő alá helyezzük, a lakosság másként gondolhat a Balatonra, mint korábban” – mondta Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a két alapító a csütörtökön az Akvárium Klubban tartott sajtótájékoztatón.

A júniustól szeptember közepéig tartó rendezvénysorozat része a Balaton Sound és B my Lake, a Paloznaki Jazzpiknik, a Művészetek Völgye, a VeszprémFest, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, az Everness Fesztivál, a Strand Fesztivál, a siófoki Plázs, a Kultkikötő, a Balaton Piknik, a Kékszalag vitorlásverseny, valamint az idén induló ZamJam.

A június elején már lezajlott Ultrabalaton futóverseny után a MOL Nagyon Balaton következő rendezvénye az Everness Fesztivál Siófok-Sóstón és környékén június 21-től 27-ig. Az Európa egyik legjobb önismereti és életmód fesztiváljaként számon tartott Everness alapító-főszervezője, Klein Csaba kiemelte: több mint háromszáz előadó hallható a tudatosság-feltöltődés-közösség hármas szlogen jegyében, a szakralitás, a környezetvédelem és a gasztronómia témáját körüljárva.

Az idei Balaton Sound június 29-től július 2-ig várja az elektronikus zene szerelmeseit Zamárdiban. A négy színpadon fellépők között lesz mások mellett Martin Garrix, Timmy Trumpet, Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Richie Hawtin és Sven Väth. A számos kapcsolódó program között lesz négy utcaszínház és három divatbemutató is

– sorolta Filutás Anna főszervező.

A VeszprémFest nagyszínpadán hat világsztár ad koncertet július 11. és 16. között: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Nicolas Reyes vezette Gipsy Kings, ZAZ és James Blunt. Mészáros Zoltán főszervező elmondta: az esemény felvezetője a Veszprém-Balaton EKF 2023 rendezvénysorozatnak. Új helyszín lesz a História Kert, a Rizling, Rozé és Jazz Napok az Óváros téren lesz, a Jezsuita Templomkertben Jamie Winchester és Hrutka Róbert lép fel.

Az 1934-ben először megrendezett, idén 54. Kékszalag vitorlás-verseny július 14-én rajtol Balatonfüreden. A Művészetek Völgye július 22-től 31-ig tart Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Oszkó-Jakab Natália főszervező kiemelte: az összművészeti rendezvényt 31. alkalommal tartják meg, és 2029 program várja a napi mintegy tízezer látogatót.

Új fesztiválként indul július 28-án a háronapos ZamJam Zamárdiban. Csákovics Gyula polgármester úgy fogalmazott, hogy a Balaton Sound és a Strand mellett szerettek volna egy olyan fesztivált, amely helyszíneivel és kínálatával különbözik tőlük. Ádám Kata főszervező hozzátette: a nagyszínpadon fellép a Kool & The Gang, Shaggy és a Geszti Funky című produkció is, de lesznek Kilátó-koncertek, képzőművészet, dzsessz, színház, film, és irodalom is.

A Paloznaki Jazzpikniket augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidéki faluban. A nagyszínpadon Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band, Emeli Sandé, Lisa Stansfield, a Stereo MC’s, az Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience és az MF Robots ad koncertet, a kisebb helyszíneken dzsesszkoncertek lesznek.

A zamárdi Strand Fesztivál (augusztus 18-21.) sztárfellépője Alvaro Soler, a Clean Bandit, Parov Stelar, Sean Paul, Timmy Trumpet és Tom Walker lesz. Lobenwein Norbert főszervező kitért arra, hogy augusztus 20-án nemcsak a Balaton legnagyobb tűzijátékát tartják, hanem aznap lesz a 18 éves Halott Pénz saját fesztiválja is a Strandon.

Lesz továbbá Legendák című koncertsorozat is, amelyben aktuális zenekarok régi nagy slágerek előadóit bevonva lépnek színpadra: a KFT például a Carson Comával, Charlie a Wellhellóval, a Kispál és a Borz az Analog Balatonnal, Menyhárt Jenő az Ivan & The Parazollal, az R-Go a Valmarral.

A Nagyon Balaton zárórendezvénye a Balaton Piknik lesz szeptember 9-10-én a siófoki Plázson. Fülöp Zoltán beszámolt arról, hogy az elektronikus zenei felhozatalban szerepel a GusGus, az Acid Arab, Polo & Pan és Vintage Culture is. A helyszín, a Plázs a Nagyon Balaton egész nyáron át tartó kulturális eseményének helyszíne, több mint száz koncerttel, sportrendezvényekkel.

Szintén egész nyáron át várja az érdeklődőket hat helyszínen (Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonboglár, Balatonfenyves, Badacsonytomaj, Alsóörs) a KultKikötő, amely elsősorban színházi fesztivál.
Mint elhangzott, folytatódik a Best of Balaton sorozat, amelynek keretében tizenegy kurátor ajánl helyeket, tájakat, ügyeket, embereket a Balatonon. A tavalyi ötven ajánlatot idén újabb húsz egészíti ki. Június 27-én indul a sorozat, amelynek keretében naponta mutatnak be egy-egy filmet a kiválasztottakról.

Júniusban indul a MOL Nagyon Balaton Podcast, amely tizenegy héten át mutatja be az események szervezőit, a fellépőket. Debütált a MOL Drive magazin, és megszületett a Balaton dala is: a Bagossy Brothers Company Balaton című dalát és a hozzá készült klipet csütörtökön mutatták be, a kisfilm főszereplője Varga Ádám, A besúgó című népszerű tévésorozat egyik szereplője.

A zenés-kulturális programok mellett hagyományőrző vitorlásverseny is színesíti a programot!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.

HOCUSPONY

Megjelent az Abrakadabra a Hocuspony -tól

A budapesti székhelyű HOCUSPONY nem hagyott sok időt a lacafacára, rögtön az első évükben megjárták szinte az összes nevesebb fővárosi klubot az A38-tól egészen az Akvárium Klub Nagyhalljáig.

Fonogram -Magyar Zenei Díj

Megvannak a 2024-es Fonogram-jelöltek!

2024. április 27-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítéltFonogram -Magyar Zenei Díjat.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt