Keresés
Close this search box.

Új roma supergroup alakult, és katalán rumbát játszanak!

GipsyMo MazsiMo
Mi a cél? Talán csak nem egy önálló lemez, amelyen egyszerre van jelen a katalán vibrálás a magyar cigányság életérzésével!?

A műfajt a Gipsy Kings tette naggyá!


Bemutatkozik a hazai közönségnek a MazsiMÓ GipsyMÓ projekt. A supergroupnak is nevezhető csapat, amely a világhírű Gipsy Kings zenéje előtt tiszteleg, június 18-án lép fel a Fonó Budai Zeneházban.


Katalán rumbát játszunk, ami az ötvenes-hatvanas évek barcelonai roma közösségében indult, és a Gipsy Kings flamencós, salsás, popos muzsikájában csúcsosodott ki. Régóta készülünk a bemutatkozásra, tavaly ősszel lett volna egy nagy koncertünk a MOMkultban, de azt a koronavírus miatti korlátozások meghiúsították

– mondta Rostás Mihály Mazsi, a csapat vezetője az MTI-nek.

A MazsiMÓ GipsyMÓ-ban az elsősorban a Romengóból ismert gitáros, énekes mellett a hazai roma zenei színtér számos kiváló képviselője játszik. Az együttes létrehozásában az énekes Balogh Guszti (Vojasa, East Gipsy Band) is fontos szerepet játszott. Rostás Mazsi kitért arra, hogy a formáció az elmúlt hónapokban folyamatosan próbált és néhány hete, a Bakáts tér felújítása alkalmából tartott rendezvényen léptek fel először.

A zenekar nevében kétszer szereplő mó annyit jelent lovári nyelven, hogy te, és akkor is használják, ha valamit külön szeretnének nyomatékosítani.

Mostani repertoárunkban többségben vannak a Gipsy Kings-dalok, emellett eljátszunk néhány világslágert, illetve a zenekari tagok szerzeményeiből, egy-egy Romengo vagy Vojasa-darabot. Igyekeztünk olyan Gipsy Kings-számokat választani, amelyek nem annyira ismertek, mint a Volaré vagy a Bamboléo, persze ezek is elhangzanak

– fejtette ki Rostás Mazsi.

A Gipsy Kings jelenleg két változatban létezik és koncertezik. Az egyik, a Nicolas Reyes és Tonino Baliardo által vezetett formáció júliusban fellép a VeszprémFesten.

Sajnos ritkán játszanak Magyarországon, pedig nagy táboruk van. A MazsiMÓ GipsyMÓ-ban is minden a buliról, az örömzenélésről szól, a többi zenekarom, a Romengo, a Cigány Hangok, a Lakatos Mónika FolkTrió vagy a Romanimo-Duo stílusa azért merőben más

A MazsiMÓ GipsyMÓ-ban Rostás Mazsi és Balogh Guszti mellett Lakatos Róbert, Rostás Zoltán, Kovács A. Máté, Balogh Noé és Alex Torres gitározik és énekel, Bordás Péter basszusgitáron, Csipkés Sándor billentyűs hangszereken, Kerényi Nemimre Ákos ütőhangszereken játszik, Hőnich Henrik pedig dobol.

Még az idén szeretnénk megjelentetni egy MazsiMÓ GipsyMÓ-lemezt, amelyen hangsúlyosabbak lesznek a saját szerzemények. Törekszünk arra, hogy a Gipsy Kings világa, hangzása jelen legyen ezekben a dalokban is, kiegészítve a magyarországi cigány életérzéssel

– jegyezte meg Rostás Mazsi.

A cél egy önálló lemez, amelyen egyszerre van jelen a katalán vibrálás a magyar cigányság életérzésével!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt