Keresés
Close this search box.
A legendás gitáros újra lemezzel örvendezteti meg rajongóit!

A legendás gitáros újra lemezzel örvendezteti meg rajongóit!

Május 20-án, csütörtökön, a GrundRecords gondozásában megjelent az ismert hazai gitáros, Felkai Miki negyedik szólólemeze.

A IV – New Age címre keresztel anyagról Miki a következőket mondta:

Új zenék, modern hangzás és hangszerelés. Célom egy „érett zenei anyag” létrehozása volt, melodikus dallamokkal és izgalmas ritmus szekcióval, valamint kettő népdalfeldolgozással fűszerezve. A dalokat ezúttal a házi stúdiómban rögzítettem, ez pedig lehetőséget biztosít a zenei szerkesztések, akár napi módosítására vagy a keverések újragondolására.

Viszont meg kellett tanulnom a stúdió kezelését, és a szabványnak megfelelő felvételek elkészítését. Ez egy új kihívás volt számomra, de sikerült korrekt szinten megoldanom. Tehát én vagyok a zeneszerző, a hangszeres feljátszó zenész, a hangszerelő, keverő és zenei rendező… Ez komoly kihívás, de nagyon élvezetes számomra. Ez már a XXI. század!

A számos formációból, mint a Color, a Lux, az Apostol, a Felkai Jam, a Radics Akusztik és társaik, ismert gitáros, aki anno a gitárpárbaj kiagyalója és megalkotója volt, május 23-án, azaz hétfőn egy életműkoncerttel lép a világot jelentő deszkákra a székesfehérvári Ifj. Ocskay Miklós Jégcsarnokban.

A különleges, számos vendéget felvonultató koncerten Felkai Miki minden formácója színpadra lép, erről így nyilatkozott:

Ez egy zenei időutazás lesz! Kronológiai sorrendben haladunk a fellépőkkel, a múlttól a jelenig. Természetesen lesz Lux, ahogy az előbb is említettem, lesz Apostol, Felkai Jam, különleges vendégekkel. Ami a legfontosabb: Az estét a Color együttes fogja zárni. Ugyan Bokor Tibor decemberben itt hagyott minket, róla is megemlékezünk majd!

És egy érdekesség: ezen a helyszínen, az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban még sosem volt koncert, úgyhogy ez egyfajta főpróba is lesz. Kapunyitás 19:30-kor lesz, és 20:30-kor a koncert! Várok mindenkit szeretettel!

Az új szólólemez mától, azaz május 20-tól elérhető a Youtube mellett a digitális zeneáruházakban és streaming platformokon, valamit megvásárolható a jobb zeneboltokban, illetve több más Felkai Mikihez kapcsolódó kiadvánnyal együtt megrendelhető a kiadó webshopjában!

A „IV – New Age” a Youtubeon ITT hallgatható meg!

Rendhagyó helyszínen, közel a fővároshoz hallgathatják meg a szerencsések az új lemezt!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Bagossy Brothers BPark

Magyar zenekarok menni Szlovákia

Mégpedig Bagossyék, a Margaret Island és Szabó Balázs a bandájával Felvidéki koncertturnét szervez a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) május 18. és 31. között, amelynek során

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt