Keresés
Close this search box.

Jazz Estek Szentendre – fesztivál a Barcsay-udvarban

Jazz Szentendre
Újszerű jazzfesztivál pünkösdkor!

Nemzetközi és hazai sztárfellépők a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum új programsorozatában


A Jazz Estek Szentendre új kezdeményezés, de támaszkodik a város eddigi fesztiváljainak hagyományára is.

Az idén a pünkösdi hétvégére eső jazzfesztivál már nemcsak a magyar jazz élvonalbeli művészeit hívta meg, hanem ritkán hallható külföldi produkciókat is.

Elementáris erejű megnyitó koncertre lehet számítani, amikor a Londonból érkező Liane Carroll fog énekelni és zongorázni, aki ellenállhatatlan temperamentumának, zeneiségének és humorának köszönhetően a legjobb londoni klubok állandó kedvence.

Coltrane Legacy
Coltrane Legacy (Fotó: Lukács Zsuzsa)

Őt a három kirobbanó tehetségű szaxofonossal felálló fiatal budapesti szextett, a pár éve alakult Coltrane Legacy követi, akiknek elhivatottsága és tudása egyformán kiemelkedő.

A második napon egyrészt magyar, másrészt argentin és izraeli muzsikusokkal működő, választékos, különlegesen kifinomult, csupa meglepetés kvartett játszik először, a Lachegyi Máté-féle Ensemble Borealis, mely ebben a felállásban még nem játszott itthon.

Premierrel ér fel ezután a Gitármágia zenekar fellépése is, ez ugyanis összesen a második alkalom lesz, hogy László Attila, Gyárfás István és Juhász Gábor, tehát három fantasztikus gitáros közösen adjon koncertet.

Vasárnap mutatkozik be Szentendrén a Négy hang-négy évszak produkció. Ebben a tavaly is nagy sikerrel szerepelt Vörös Niki három énekesnővel társulva – Bencze Alma, Bolba Éva, Karosi Júlia – jeleníti meg az évszakok és a hangulatok körforgását, duóban és kvartettben is énekelve, egy fantasztikus ritmusszekció kíséretével.

Borbély Mihály
Borbély Mihály Polygon (Fotó: Kopcsik Márton)

A város közönségének nem kell bemutatni a saját kvartettjével itt klubot működtető Borbély Mihály szaxofonost, minden fúvós hangszer és balkáni ritmus ismerőjét: a fesztiválra két régi barátjával, két csoda-muzsikussal, Lukács Miklós cimbalmossal és Dés András ütőhangszeressel érkezik.

A Jazz Estek Szentendre házigazdája és művészeti vezetője Zipernovszky Kornél PhD, jazzkritikus, szerkesztő.

A fesztivál helyszíne a Barcsay Múzeum szabadtéri színpada, a Fő tértől nem messze eső Dumtsa Jenő utca 10. alatt. Szentendréről a budapesti Batthyány térre az utolsó HÉV minden nap 23:30-kor indul. A környéken több szabadtéri autóparkoló is van, de a parkolás a városban hétvégén is este nyolc óráig fizetős. Kerekesszékkel a Barcsay udvar akadálymentesen megközelíthető.

A Ferenczy Múzeumi Centrum bemutatja:

Jazz Estek Szentendre ’22
Fesztivál a Barcsay udvarban (Szentendre, Dumtsa Jenő utca 10.)

• Június 3. péntek
18:00 Liane Carroll
19:30 Coltrane Legacy
https://bit.ly/3sbirWw

• Június 4. szombat
18:00 Lachegyi Máté / Ensemble Borealis
19:30 Gitármágia
https://bit.ly/3LJqWzD

• Június 5. vasárnap
18:00 Négy hang – négy évszak
19:30 Borbély Mihály Polygon
https://bit.ly/3OUeyir

Jegyárak: napijegy: 2900 Ft, elővételben május 28-ig: 2600 Ft

Jegyek: https://jegymester.hu/event-group/8243208/jazz-estek-szentendre

 

Színvonalas külföldi és hazai zenészek alkotják az újszerű szentendrei jazzfesztivál idei programját!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Tarot kártyák is megmondták, jó lesz az idei fesztiválszezon

FesztiválszezON: jó kártyákat osztottak a SZEN-en

Április harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a győri Széchenyi István Egyetemen Számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Amanna

Nemrég jelent meg Amanna Valamiér című dala

Amanna magyar énekesnő, dalszerző. Generációjának izgalmas új művésze, egyedi előadásmóddal, és zeneiséggel. Legutolsó megjelenése, melynek címe Valamiér’ egy párkapcsolat végének fájdalmas emlékeit dolgozza fel.