Keresés
Close this search box.
Június vége még messze lehet, de úgy tűnik, a programszervezők nem bíznak semmit sem a véletlenre!

Kultikus zenekar teszi tiszteletét a Dunakanyar kapujában!


A Morcheeba, a Platon Karataev, a Carson Coma és a Hiperkarma is fellép a június 23. és 26. között Nagymaroson megrendezendő VéNégy Fesztiválon és Színházi Találkozón, amely a nemzetközi színházi és utcaszínházi produkciók mellett idén minden eddiginél erősebb zenei programot kínál.

A VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó nagymarosi helyszíne tavaly nemcsak a fesztiválozókat, hanem a fellépőket is lenyűgözte.

A rendezvénysorozat hosszú távon megtalálta otthonát, így június végén ismét zenével és színházzal telik meg ez a helyszín, ahol hazai zenekarok mellett a brit Morcheeba is fellép – közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

Tájékoztatásuk szerint a VéNégy Fesztivál minden eddiginél erősebb zenei felhozatalt ígér, négy színpadon fogják egymás váltani a zenekarok.

A magyar együttesek közül a Platon Karataev, a Carson Coma, a Hiperkarma, a Bohemian Betyars, Dánielfy Gergő és az Utazók, valamint a Konyha biztosan fellép, a koncertek mellett pedig színházi és utcaszínházi előadások, természetjáró és sportprogramok, minőségi gasztrokínálat is várja majd az érdeklődőket.

A Morcheeba európai turnéja keretében érkezik Nagymarosra – áll a közleményben, amely idézi a brit triphop duó énekesét is.

– A legismertebb számaink mellett néhány ritkán hallott dal is helyet kap majd a műsorban, és biztosan eljátszunk néhány számot legújabb lemezünkről, a Blackest Blue-ról is. Örülök, hogy hamarosan újra találkozhatunk a magyar közönséggel, remélem, mindenki készen áll az énekre és a táncra! – üzeni Sky Edwards.

 

A Morcheeba brit együttes, melynek stílusa ötvözi a lounge-ot a dubbal, bár sokan sorolják őket a triphop-előadók közé. Zenéjükben megtalálhatóak még blues-, illetve rockelemek, mindezt downtempóra jellemző hangzásvilággal. Világszerte nagyjából akár 6 millió albumot is eladhattak, jelenlegi kiadójuk a PIAS records.

1995-ben alakultak, így közel 30 évesek már. 10 nagylemezet és öt válogatásalbumot adtak ki 27 év alatt. Egyik leghíresebb daluk, a Rome Wasn’t Built in a Day 1999-ben látott napvilágot: hangzásilag ugyan nem éppen huszonegyedik századi, de minden tekintetben tartja magát még korunkban is. (A Wikipédia nyomán)

 

A rendezvénysorozat folyamatosan bővülő programjáról a https://venegyfesztival.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Június vége még messze lehet, de úgy tűnik, a programszervezők nem bíznak semmit sem a véletlenre!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Indián a Fonogram-díjjal

Idén ők kapták a Fonogram-életműdíjakat

A fiatalok után a nagy öregeket is díjazták! Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián – közölték

MCC Feszt

Haza sztárokkal erősít idén is az MCC Feszt

Természetesen a közélet sem fog hiányozni a már hagyományos esztergomi helyszínről Közélet, gazdaság, kultúra, gasztronómia és sport – ezek a témák is szerepelnek az idei

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,