Keresés
Close this search box.

Még három hétig lehet jelentkezni a Virtuózokra

zene éjszakája hegedű Szatyor virtuózok
Idén V4 és Szlovénia tehetségeit keresi a magyar fejlesztésű műsorfolyam!

Idén V4-Szlovénia tehetségeit keresi a magyar fejlesztésű műsorfolyam!

Február 10-ig lehet jelentkezni a 19 éven aluli hangszeres zenészeknek a Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató verseny idei, nyolcadik évadába – tájékoztatták a szervezők az MTI-t szerdán.

A nemzetközi sorozat 2022-ben a Visegrádi Négyek országai és Szlovénia tehetségeit kutatja. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is kiosztanak – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A legtehetségesebb ifjú virtuózok a jelentős pénzjutalom mellett számos koncertlehetőséget is kapnak Magyarországon és külföldön egyaránt, valamint mesterkurzusokon vehetnek részt.

Mint írják, a tehetségkutató műsor alatt a klasszikus zenei élet jelenlegi és jövőbeli, magyar és külföldi sztárjai ismerkednek meg egymással, amelyből barátságok, művészeti együttműködések születnek.

A műsor magyar válogatóját tavasszal sugározzák, télen pedig öt ország hét televíziós csatornáján mutatják be a nemzetközi adásokat, akár 70 millió nézővel megismertetve a klasszikus zene nemzetközi tehetségeit.

A Virtuózok V4+ 2022-es évadában a zsűri tagjai között ismét olyan világhírű vendégek lesznek, mint Plácido Domingo operaénekes-karmester.

A műsor eddigi két évadának zsűrijében Plácido Domingo mellett olyan hírességek foglaltak helyet mint Miklósa Erika, Kossuth- és Liszt díjas koloratúrszoprán, Stjepan Hauser horvát csellista vagy Maxim Vengerov orosz hegedűművész.

A versenyen 2020-ban és 2021-ben a második helyezettek is fellépést nyertek a Zeneakadémia Nagytermébe, ahol idén február 18-án a Magyar Rádió Zenekarával és Kovács János karmesterrel adnak koncertet.

A Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, indulása óta milliók kedvencévé vált.

„A hat évvel ezelőtt elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a magyar TV-piacot, alig néhány hét alatt a köztelevízió legjobban értékelt TV-műsorává válva. A Virtuózok formátuma egyedülálló, a klasszikus fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és előre lepési lehetőségeket biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg. 

Az elmúlt években kiemelkedő magyar branddé és mozgalmává vált. Egyre többen támogatják missziónkat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is.

Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett missziónk másik alapvető célja a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt”(Virtuózok/Rólunk)

A zsűriben idén is ott lesz Placido Domingo!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Random Trip - Richard Szoke Photography

Random Trip 15!

Másfél évtizedét eddigi legnagyobb koncertjével ünnepli a zenei projekt A Random Tripet Delov Jávor ütőhangszeres és Dj Q-Cee indította útjára, a produkcióban népszerű sztárelőadók és

Trombita Széchenyi

Ha már indult, akkor dobogóra állt a magyar trombitás

Először indult magyar zenész a trombitás vébén Behán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik

Idén is megtartják a Musicum Laudét

Idén is Musicum Laude!

Tehetségeket keres a neves karmester és operarendező! Az énekverseny és mesterkurzus július 13. és 23. között Nagyváradon lesz, ahol a zenei szakma nemzetközi személyiségei foglalkoznak

A zenét kevesen merik hivatásuknak tekinteni

Idén több boltban Él a zene!

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én Az Él a Zene! célja idén is előtérbe helyezni a magyar

Ők is ott lesznek a Lövérek rétjein

Urbán Fesztivál 75 helyszínen 300 programmal

Teljes a Volt-utód SopronFest programja, exkluzív fellépések színesitik a programot Nemcsak új, de minden elemében újszerű, „urbán fesztivál” születik Sopronban. A soproni utcák, terek, klubok,

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt