Keresés
Close this search box.

Zenélő lógó? Ez a kamarazenekar segít

kamarazenekar
MIDI-hangokból varázsol grafikai élményt: ez az új Liszt!

Bárki zenélő logót készíthet magának a Liszt Ferenc Kamarazenekar szerdai közleménye szerint.

Mint írják, az általuk kiadott alkalmazással olyan zenélő jel készíthető, amely működésében és megjelenésében a zenekar új, Bartók Divertimentójának első ütemeit rejtő logójához kapcsolódik.

A felhasználók egyelőre nyolc zenemű 27 részletéből generálhatnak saját jelet, de az alkalmazást folyamatosan újabb zenerészletekkel bővítik. A felületen elérhető zenedarabokról rövid ismertetőt olvashatnak a látogatók, és meg is hallgathatják a műveket a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában. Az applikációt a zenekar megújult honlapján próbálhatják ki az érdeklődők.

Az applikáció célja, hogy az a láthatatlan kapocs, ami a zenekar és a közönségünk között az évek során létrejött, most vizuális formát ölthessen. Művészeti munkánk fontos alkotóelemei az innovatív megoldások, amelyekkel újra és újra meglepjük majd közönségünket” – idézi a közlemény Várdai Istvánt, a zenekar művészeti igazgatóját.

A logó generálása és kirajzolása egy Musical Instrument Digital Interface (röviden MIDI) fájlban tárolt hangsorozat alapján készül, amely egy kiválasztott zenemű adott részletének főszólamát rejti, két színben, amiből egy algoritmus generálja a lógót.

Szakma | Magyarzene.eu 

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt