Keresés
Close this search box.

Tovább folytatódnak a zenei programok a Magyar Zene Házában

Magyar Zene Háza
Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak majd ismeretterjesztő programokat!

A második félévben újabb kiállítással, koncertekkel és különleges programokkal várja a látogatókat az intézmény, amelybe a januári nyitás óta már több mint 440 ezren látogattak el


Maga a ház is egy műalkotás, “igazi világszám”, amelyet január óta fokozatosan töltöttek fel tartalommal – mondta el az intézmény csütörtöki sajtótájékoztatóján Batta András ügyvezető igazgató.

Batta András hangsúlyozta, a ház működését másfajta filozófia jellemzi, mint egy hagyományos koncerthelyszínt: itt sokkal nagyobb a hangsúly az interaktivitáson.
Horn Márton intézményigazgató hozzátette, hogy az eddigi tapasztalatok alapján kimondható: szükség van egy ilyen zenei intézményre Magyarországon.

Az első 4,5 hónap alatt több mint 440 ezer látogató érkezett a házba – jegyezte meg. Felhívta a figyelmet a koncertek mellett a rengeteg zenepedagógiai programra és a szinte folyamatosan teltházas kiállításokra is.

Elmondása szerint nemrég nyílt a zenélés élményét nyújtó zenepedagógiai tér, októberben pedig bemutatják a ház első időszaki kiállítását, amely a magyar könnyűzene 1957 és 1993 közötti időszakát tekinti át.

Természetesen a nyár után is folytatódnak a programok: a következő félév fellépői közül kiemelték az amerikai alternatív rock meghatározó alakja, Sun Kil Moon; a jazztől a folkon át a popig magabiztosan mozgó Becca Stevens, valamint a hiphop egyik vezető, forradalmi zenekara, az Injury Reserve fellépését, a Grammy-díjas Chris Thile pedig mandolinjával a bluegrass és az americana stílusokat helyezi fókuszba.

Idén 75 éves Sebő Ferenc, így ősszel vele folytatódik a kurátori hétvégék sorozata, majd gyimesi csángó est és a Lajtha 130 tematikus nap is helyet kap a programban.

A Fanfare Ciocarlia moldáviai rezesbanda az MZH színpadán magyar zenészekkel koncertezik együtt, Sam Lee a Brit-szigetek népdalaiból indul ki folkestjén, az indiai Usztad Vaszifuddin Dagar pedig a dhrupad műfaj egyik legautentikusabb előadója.

A dél-korai népzenét poppal úttörő módon keresztező Leenalchi k-pop egyik legígéretesebb formációjának számít, míg Alva Noto az elektronikus zenében berlini szcénájának meghatározó figurája.

A szeptember eleji Távol-keleti komolyzenei fesztivál fókuszában Japán áll majd, az Esterházy x Esterházy esten a próza és barokk zene találkozik, a Bourbon Ensemble pedig barokk karácsonnyal készül – hangzott el.

A Hangadó sorozatban Tóth Árpád karnagy mellé csatlakozik Bognár Szilvia népdalénekes is, folytatódik a Rock ‘n Roll szabadegyetem, a rockzenei filmklubok, a legkisebbeknek szóló Ringatók, valamint a Live Looping zeneszerző workshopok, de az idősebbeknek is szerveznek zenetörténeti programokat.

Folytatódik a tavasszal indított várossorozatra hívta fel a figyelmet: októberben Veszprém zenei életébe nyerhetnek bepillantást a látogatók.

Közösen mutatkozik be Budapest és Bécs jazzszcénája, az Operabeavató sorozat első része pedig a Bánk bánt mutatja be.

A Magyar Zene Háza első félévét összefoglaló videó ITT, a követhező hónapok beharangozója pedig ITT érhető el.

Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak ismeretterjesztő programokat a Magyar Zene Házában

Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt