Keresés
Close this search box.

Kubalibrével is lazíthatnak a pécsi tanulók

Pécsi Tanuló
Akusztikus és hangosításos koncertek is szinesitik az idei, ezernyi meghirdetett programot!

Koncertek is színesitik azt a több mint 100 programot, amit 14 helyszínen, csaknem félszáz szervezet segítségével rendezik meg ötödik alkalommal a Pécsi tanuló város fesztivált a baranyai megyeszékhelyen szeptember 23. és 27. között – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Feléép többbek között a Kubalibre, Pécs egyik kedvenc helyi zenekara. Mint azt a szervezők közölték, koncertjeik hangulatára a vidámság jellemző, bohém, szellemes, sokszor komolytalan, mégis néha találó dalszövegeiknek és egyszerű szórakoztató zenéjüknek köszönhetően. Mottójuk: “mindig van egy keményebb rock” kiegészülve “a nem menő a menő”.

A zenekar üzenete a következő kis aforizma: “A dombon szomorú tyúkok kapirgáltak, amíg egy nap rántott hús lett belőlük. A tanulság: ennyi erővel lehettek volna vidámak is.

De szintén hallható lesz a szigorúan akusztik Péter és a falka, avagy a Kanizsai fiúk koncertje: családi örömzene, klasszikusok és kevésbé klasszikusok G-dúrban és e-mollban, a könnyebb hallgathatóság kedvéért . Simon&Garfunkel, Don McLean, Szélkiáltó, bluegrass és még néhány klasszikus.

Ifjú tehetségek is hallatják a hangjukat, mégpedig egy koncert erejéig: ahogy az már négy éve megszokott, Tillai Tímea Énekstúdiójának fiatal énekesei évről-évre bemutatkoznak, kipróbálják magukat színpadi körülmények között, profi technikai háttérrel.

De természetesen térzene nélkül sem maradnak a látogatók, hiszen a Széchenyi téren megannyi zenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

Mint arra a Nevelők Háza Egyesület közleményében emlékeztettek, az első pécsi eseményt 2017-ben tartották meg, amikor Pécs átvette az UNESCO Globális Tanuló Város Díját.

A rendezvény célja, írták, hogy tematikus programokon keresztül segítse felfedezni a tanulás örömét, egyéni és társadalmi hasznosságát, továbbá a tanulási teljesítmény fokozását “nem hagyományos tanulási helyzetekkel, formákkal a fiatalok, felnőttek és szeniorok aktív részvételével”.

Az idei fesztivál – amelynek témáit és programkínálatát zömében pécsi szervezetek, cégek és intézmények szolgáltatták – eseményei között lesznek kreatív foglalkozások, előadások, kis- és nagycsoportos bemutatók, képességfejlesztő játékok, vetélkedők, valamint a programot a koncertek mellett divatbemutató, koncertek, táncház, és különleges tanulási formák megjelenítése teszik színessé.

A rendezvényen öt téma köré rendezték a programokat, így Pécs és Baranya értékei, a fenntarthatóság, a tanuló szervezet és szervezeti tanulás, a sérülékeny társadalmi csoportok irányába megvalósuló lépések tanulása és a koronavírus és a tanulás összefüggései kerülnek az eseménysorozat fókuszába. A fesztivál részletes programja megtalálható a ptf.ckh.hu weboldalon.

Ezernyi program a jó tanulás érdekében, közel egy héten át!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Vitorlás kötél

Vitorlás kötélzet: átfogó útmutató (X)

A hajókötélzet megfelelő használata nélkül a vitorlás hajók irányítása és működtetése gyakorlatilag lehetetlen lenne. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk a vitorlás kötelek rendszerének alapjait, főbb elemeit, karbantartását, biztonsági előírásait, valamint a megfelelő kötélzet kiválasztását és vásárlását.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt