Keresés
Close this search box.

Új dallal jelentkezik Kutzora Edina

Kutzora Edina - QTZORA
A tavaly megjelent EP-je után újabb saját dallal jött ki Kutzora Edina. Az End of Pain a fájdalommal járó beszűkült tudatállapot megnyílását fogalmazza meg.

A fájdalom múlásával újra megtalálhatjuk a helyünket a világban

A számhoz klip is készült, mely látványában reflektál a dalszövegre.

Kutzora Edina nevét olyan sikeres formációkból ismerhetjük, mint Yonderboi, Zagar, emellett számos zenekarban közreműködött énekesként. Jelenleg az Erik Sumo énekesnője. Edina QTZORA néven indított projektjével dalszerző-énekesként mutatkozott be tavaly novemberben, amikor megjelent debütáló, Missing Support című EP-je. Az anyagot követi most egy újabb Qtzora-dal, amely némiképp lezárása a kislemez témáinak, hangulatának.

– Az End of Pain azt a felszabadító és jóleső kiüresedett állapotot, hangulatot ragadja meg, amikor végre alábbhagy a minden másodpercet felemésztő szenvedés, a mindent átható szorítás – mondta el Kutzora Edina. – A bénult, zsibbadt állapotból feléledünk, a beszűkült tudatállapot megnyílik, újra elindul a vérkeringés, észrevesszük magunk körül a pozitív dolgokat, jelenségeket. A fájdalom múlásával újra megtalálhatjuk a helyünket a világban.  Tehát újjászületés érzése körvonalazódik, és elindulhat az építkezés.

Ennek a dalnak Edina volt a “mindenese”, dalszerzője, szövegírója, hangszerelője, vagyis producere is egyben. A mixing-mastering pedig Deutsch Gábor munkája. A videóklipet Hajba András rendezte, akivel a korábban megjelent Qtzora EP-n szereplő “The ways I drown” című dalon is együtt dolgoztak.

– A közös munka ezúttal is a dal születésekor bennem megfogalmazódó érzések mentén kezdődött – folytatta Edina. – Mindenképpen szerettem volna azt, hogy a képi világ reflektáljon arra az érzésre, amikor egy nehéz élethelyzetből szabadulva lassan újra elkezdjük szemlélni magunk körül a világot, amibe vissza tudunk kapcsolódni. Az a hangulat, amikor ülsz egy hegy tetején, látod, ahogy kel fel a Nap, száll fel a köd és ebben a nyugodt, békés környezetben – picit ugyan még távolról, de – már látszik a világ nyüzsgése. Ezt a jóleső, szemlélődő, felszabadító állapotot ragadja meg a videóklip.

Videóklip:
youtube.com/watch?v=GA0jRDdGZDI

(Fotó: Bikali Sándor >> Qtzora – Kutzora Edina)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.