Török Ádám és Chris Farlow – Idén ez a Gastroblues!

Chris Farlowe Gastroblues Török Ádám
Julio

Julio

Muddy Shoes, Zippo, Bill Evans, Pál Balázs Jenő Band, Németh Alajos, Lukács Petra, The Blues Cousins és a Krissy Matthews is fellép.

Atomtámogatás a siker érdekében!

Mások mellett Robben Ford, Bill Evans, Chris Farlowe, Krissy Matthews, Levan Lomnidze, a Muzsikás Együttes, a Bikini és Török Ádám is fellép az idei, immár 29. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon, amelyet június 28-tól július 4-ig rendeznek.

Öt helyszínen ötven koncert lesz a blues mellett a dzsesszt, rockot és népzenét is felvonultató rendezvényen, amelyen gasztronómiai csemegékkel, borkóstolókkal, főzőversennyel is várjuk az érdeklődőket – mondta Gárdai Ádám, az esemény szervezője a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Mint kifejtette, a pandémia miatt tavaly csak online koncerteket tarthattak, a jelenlegi helyzetben minden bizonnyal 500 főnyi közönség követheti a fő helyszínen, az ESZI Csarnokban a nagyszínpad koncertjeit.

Chris Farlow idén már ötödször lép fel a paksi fesztiválon, korábban mások mellett a Colosseummal is zenélt itt. Július 2-án pénteken a Hamburg Blues Band kíséretében lesz látható és hallható, és csatlakozik hozzájuk Krissy Matthews is. Utóbbi, a 29 éves énekes-gitáros, aki már Joe Bonamassával és John Mayallal is zenélt együtt, saját zenekarával, a Krissy Matthews Blues Banddel másnap, július 3-án lép fel.

Július 2-án láthatja a közönség a Moszkvából érkező Levan Lomidzét és a The Blues Cousinst. A gitáros-énekes kapcsán Gárdai Ádám úgy fogalmazott, hogy meghívásakor gondoltak a paksi orosz munkavállalókra is. Igazi blues-dzsessz csemegének ígérkezik Robben Ford koncertje július 3-án. A gitáros legenda Bill Evans szaxofonos társaságában lép a nagyszínpadra – évtizedekkel ezelőtt mindketten Miles Davis session zenészei voltak.

A nagyszínpad záróeseménye a Bikini nagykoncertje lesz. Németh Alajos, az együttes vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Bikini előtt örömzene lesz Török Ádámmal és a Mini Supersessionnel: az alkalmi supergroupban mások mellett a Bikiniből Németh Alajos, Lukács Peta és Makovics Dénes, a Miniben korábban szintén játszott Papp Gyula, valamint Kézdy Luca működik közre.

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák is lesz a nagyszínpadon (Robben Fordék előtt); a herflis, hegedűs, énekes az evangélikus templomban is műsort ad, és csapatával a hírek szerint beszáll a Muzsikásba is. A 15-20 perces minikoncertek a templomban jótékony célt szolgálnak, a bevételt a kárpátaljai Visk óvodájának javára utalják. Klubkoncertet ad Fekete Jenő, Led Zeppelin-számokat ad elő a Zippo, de lesz Muddy Shoes és új lemezét mutatja be a Pál Balázs Jenő Band.

Mint elhangzott, a Gastroblues Fesztiválon négy pincészet is jelen lesz boraival, sok résztvevőt várnak a szintén jótékony célú főzőversenyre, és lesz házi rétes, kézműves sajt vagy malacbuci is. 

A fesztivált a paksi önkormányzat és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. is támogatja.

Muddy Shoes, Zippo, Bill Evans, Pál Balázs Jenő Band, Németh Alajos, Lukács Petra, The Blues Cousins és a Krissy Matthews is fellép!

Gitárosok, figyelem!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on skype
Mindenünk a zene

Friss

Zenei Alkotó Műhely Oroszlányban

Zenészeket vár Oroszlányban a ZAM!

2021  július 28 -tól nyitja kapuit az oroszlányi Zenei Alkotó Műhely (röviden ZAM), mely minden szerdán 15 órára várja mindazokat akik részt vennének közös zenélésben, alkotásban, vagy szeretnék megvalósítani zenei ötleteiket.

skyabove

Felhők felett mindig kék az ég!

Ebben a számban is ugyanúgy törekednek a zenéjükkel a közönség megmozgatására, mint a személyes és univerzális problémák, és az érzelmek hullámzásának bemutatására.

The Wallkids werkfilm

Werkfilmmel jelentkezett a Wallkids

A The Wallkids zenekar leforgatta legújabb klipjét,a Hiába futsz! című dalukhoz, mégpedig nem is akárhol, hanem a kiskörei művelődési házban.

Double Rise Torockó Kistehén

Erdélyi rajongóitól is búcsúzik a Kistehén

A Kolozsvártól mintegy 60 kilométerre festői környezetben fekvő településen a hajnali napfelkelte után a Székelykő sziklatömbje mögött egy időre eltűnik, majd újra felkel a nap. A fesztivál három napjára hat napfelkeltét ígérnek a szervezők.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt