A Talány Akusztik a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola énekkarával muzsikált

Talány Akusztik - Tabán Blues
Z. László

Z. László

Kommunikátor - Onmediaweb
Elkészült a klip, amely érzékletesen adja vissza azt a felemelő hangulatot, amelyet a magyar kultúra napján élhetett át a közönség a MáraiKult-ban.

A Tabán-bluest a Talány Akusztik 40 tagú gyermekkórussal „vitte színre”.

A nívódíjas együttest 2016-ban a Talány-dalokat jegyző szerzőpáros, Szabó Zoltán Attila, író, A Tabán a világ közepe című kötet szerzője, aki költőként Schwalm Zoltán néven ismert, és Zöld Csaba, a József Attila Színház Jászai-díjas színművésze alapította. Az „irodalmi zenekarhoz” csatlakozott a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola gyermekkórusa, Brebovszky Klára vezetésével.

„A Tabán-blues a budapesti városrész múltját, jelenét, kultúrtörténetét is bemutatja, felvillantja. Egyfajta zenés eszencia – csipet Krúdy-hangulattal. A blues, mint műfaj pedig természetes választás volt a részünkről, hiszen a Tabánt a legendás május elsejei koncertek és az egykori Bem Rockpart (ahol ugye a KEX, a Mini, a R.A.B.B., Tátrai Tibor és Babos Gyula is játszott) bulijai miatt is sokan úgy tartják számon, mint a honi bluesmuzsika bölcsőjét” – informált a zenekar.

A Talány Akusztik évek óta pedagógiai programoknak is részese. Korábban több dalt rögzítettek a Váci Utcai Ének-zenei Általános iskola gyermekkórusával; felléptek tanévnyitókon, rendszeresen tartanak zenés irodalomtörténeti, helytörténeti kurzusokat. A Tabán-bluest, és néhány másik Talány-slágert a Magyar Alapfokú Művészetpedagógiai Értéktár címmel kitüntetett Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola gyermekkórusával közösen adták elő, mintegy „hangot adva” Kodály igazságának: „sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének!

Íme, a klip: Talány Akusztik – Tabán-blues – YouTube

(Fotó: Csaudinger Károly)

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

NLP zenekar

Pimasz trackhez polgárpukkasztó videó jár!

Pörgős zenei alap, fülbemászó dallamok és odamondós dalszöveg jellemzi a NLP Tulipán című dalát, amihez képileg egy legalább ennyire durván komponált videoklipet forgattak.

MattSet - Hazavágyó

Hazavágyó címmel jelent meg a MattSet új albuma

A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált, Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata.

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.