Hat évtizedet összefoglaló, különleges Omega-életműkiadás

Omega Beat
Az Omega több évtizeden keresztül volt a hazai könnyűzenei élet állócsillaga, kis túlzással egyetlen „exportképes” zenekara.

Az Omega együttes teljes munkásságára koncentráló, óriási műgonddal szerkesztett sorozatba kezd most a GrundRecords, ami talán túlzás nélkül egyedülálló itthon.

A most megjelenő két CD egy elég komolynak ígérkező sorozat nyitánya. Az Európa szerte népszerű zenekar életműve jóval több annál a 17 sorlemeznél, amit a pályafutásuk alatt megjelentettek. Ez a terjedelmes munkásság átível a könnyűzene minden jelentős évtizedén és úgy olvasztja magába a stílusok kavalkádját, hogy közben végig megmarad az Omega senkivel össze nem téveszthető hangulata.
Joggal merülhet fel a vásárlókban a gondolat, annyi különböző újrakiadás után miért válassza valaki ezeket a kiadásokat, ha már esetleg birtokolja a többit? Mitől több, esetleg jobb ez a sorozat, mint a korábban már annyiféle variációban megjelent CD-k? Egyrészt azért, mert most nem csak a sorlemezekre és a klasszikus koncertfelvételekre, ritkaságokra koncentrált a kiadó, hanem két olyan, ez idáig ilyen formában meg nem jelent kiadványt is a sorozatba illesztettek, egyfajta felvezetőként, amilyen korábban még nem volt.
Az augusztus 15-én megjelenő korongok egyike a BEAT, ami a zenekar korai felvételeinek gyűjteménye, a másik pedig a Táncdalfesztivál, aminek címéből páran talán sejtik is, olyan felvételeket rejt, ahol az Omega együttes szólistákat kísér.
Omega lemezMindkét CD anyaga gondos és értő remasztert kapott Rozgonyi Péter hangmérnöktől, aki az egész sorozat hang-utómunkálataiért felel majd. Emellett pedig a borítók is hatalmas műgonddal kerülnek felújításra, az eredeti koncepciókból kiindulva, gazdag képanyaggal és kiegészítő információkkal. A jelenlegi tervek szerint a sorozat több mint 20 lemezből áll majd, és a tervek szerint havonta 3-4 CD jelenik meg. Az első két CD után senkiben nem marad majd kétség, hogy ha valamit, ezt a sorozatot megéri várni és minden kiadványát a polcra helyezni!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Isis Big Band

Koncert-showra készül az Isis Big Band

A szombathelyi Isis Big Band 28 éves fennállásának legnagyobb volumenű koncert-showjára készül. Az egyesület célja a swing, a big band és a jazz zene népszerűsítése.

Fonogram - Magyar Zenei Díj

Megvannak a Fonogram-jelöltek!

2023. április 29-én, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram – Magyar Zenei Díjat.

Earlybird zenekar

Megjelent az Earlybird zenekar első nagylemeze

„Lehet, hogy nem volt egy gyors folyamat a lemezkészítés, és persze utólag lehet, hogy 1-2 dolgot már másként csinálnánk, máshogy építenénk fel, de a végeredményt hallva, szerintünk megérte.”

Eldorado zenekar

Idén 10 éves az Eldorado zenekar!

Készül a kislemez, melyből elkészült az első dal. Ennek apropójából beszélgettünk Attilával és Alexandrával, az Eldorado együttes alapító tagjaival.

ék zenekar

ék – Téridő dal- és klippremier

Az ék zenekar Out Of The Cave című 2021-es nagylemeze után először jelentkezik új anyaggal, ráadásul egy igazi kuriózummal. De mitől annyira rendkívüli szám a Téridő?