Keresés
Close this search box.

Hat évtizedet összefoglaló, különleges Omega-életműkiadás

Omega Beat
Az Omega több évtizeden keresztül volt a hazai könnyűzenei élet állócsillaga, kis túlzással egyetlen „exportképes” zenekara.

Az Omega együttes teljes munkásságára koncentráló, óriási műgonddal szerkesztett sorozatba kezd most a GrundRecords, ami talán túlzás nélkül egyedülálló itthon.

A most megjelenő két CD egy elég komolynak ígérkező sorozat nyitánya. Az Európa szerte népszerű zenekar életműve jóval több annál a 17 sorlemeznél, amit a pályafutásuk alatt megjelentettek. Ez a terjedelmes munkásság átível a könnyűzene minden jelentős évtizedén és úgy olvasztja magába a stílusok kavalkádját, hogy közben végig megmarad az Omega senkivel össze nem téveszthető hangulata.
Joggal merülhet fel a vásárlókban a gondolat, annyi különböző újrakiadás után miért válassza valaki ezeket a kiadásokat, ha már esetleg birtokolja a többit? Mitől több, esetleg jobb ez a sorozat, mint a korábban már annyiféle variációban megjelent CD-k? Egyrészt azért, mert most nem csak a sorlemezekre és a klasszikus koncertfelvételekre, ritkaságokra koncentrált a kiadó, hanem két olyan, ez idáig ilyen formában meg nem jelent kiadványt is a sorozatba illesztettek, egyfajta felvezetőként, amilyen korábban még nem volt.
Az augusztus 15-én megjelenő korongok egyike a BEAT, ami a zenekar korai felvételeinek gyűjteménye, a másik pedig a Táncdalfesztivál, aminek címéből páran talán sejtik is, olyan felvételeket rejt, ahol az Omega együttes szólistákat kísér.
Omega lemezMindkét CD anyaga gondos és értő remasztert kapott Rozgonyi Péter hangmérnöktől, aki az egész sorozat hang-utómunkálataiért felel majd. Emellett pedig a borítók is hatalmas műgonddal kerülnek felújításra, az eredeti koncepciókból kiindulva, gazdag képanyaggal és kiegészítő információkkal. A jelenlegi tervek szerint a sorozat több mint 20 lemezből áll majd, és a tervek szerint havonta 3-4 CD jelenik meg. Az első két CD után senkiben nem marad majd kétség, hogy ha valamit, ezt a sorozatot megéri várni és minden kiadványát a polcra helyezni!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Pokolgép zenekar

Az új énekes leleplezése, elképesztő riffek és irodalom teszi hidegrázóssá a Pokolgép dalát

A januári tagcsere után új videóklipes dallal jelentkezik a magyar rockzene ikonikus alakulata, a Pokolgép. A szóban forgó szám megjelenése több szempontból is kiemelkedő fontosságú. Egyrészt egy izgalmas versfeldolgozásról beszélünk, de ami még tovább fokozza a hanganyag különlegességét, az az, hogy ebben lehet először a banda új énekesét hallani.

Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) - tisztújítás

EJI tisztújító Választógyűlés a BMC -ben

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként a Budapest Music Centerben Választógyűlést tartottak és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új Küldöttgyűlés tagjait.

Iceboyz zenekar

Szinti-poppal indult az Iceboyz

Az Iceboyz első dala hangulatában igazi 80 -as évekbeli szinti-pop. A szöveg felejtős, de ez a stílus amúgy sem erről híres, a zene viszont hozza amit kell.

Fiúk zenekar

Fiúk – Paralízis dal- és klippremier

A földalatti popot játszó Fiúk zenekar új dala egy olyan traumát dolgoz fel, ami az alvásparalízissel jár – sokakban ugyanis ily formában jelenik meg a hétköznapok frusztrációja.

Mit hoz a véletlen

Neked sorsolt