Világsztárral erősített az EFOTT

EFOTT Flo Rida WellHello Majka MagyarZene
Rajta kívül kész MagyarZene-felhozatal: Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, valamint Majka és Curtis is fellép a nyár egyik legnagyobb durranásán!

Egy évvel tolódott csak Flo Rida fellépése!

Az amerikai rapper, Flo Rida is fellép az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT), a koncert augusztus 14-én este lesz – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel. A közleményben idézték Maszlavér Gábor fesztiváligazgatót, aki jelezte, tavaly már minden készen állt arra, hogy fogadják a rappert, azonban a járvány közbeszólt.

Az augusztus 11-15. között zajló fesztiválon sokak mellett fellép a Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, valamint Majka és Curtis. A fesztiválon a legkedveltebb hazai előadók és a zenei stílusok teljes skálája megtalálható lesz.

A szervezők korábban azt közölték, hogy két nagyszínpaddal várják a szórakozni vágyókat 45. EFOTT-on a Velencei-tó északi partján, Sukoró térségében, amely a jelenlegi szabályok alapján kizárólag oltási igazolvánnyal lesz látogatható.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (röviden: EFOTT) egy 1976-ban létrejött nyári zenei fesztivál. Ezért Magyarország egyik tradicionális fesztiváljának számít. Mindig más és más helyszínen jelentkezett 2014-ig, 2015 óta Velencén, a Velencei-tó északi strandján kerül megrendezésre minden évben. Az 1970-es években a Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség irányítása és felügyelete alatt működtek nyári táborok, üdültetések; a középiskolások részére az ODOT, az Országjáró Diákok Országos Találkozója nyújtott nyári elfoglaltságot, a felsőoktatásban nem tanuló, középiskola után munkát vállalóknak pedig az Ifjúmunkás Kempingek, így csak az egyetemisták és a főiskolások maradtak nyári nagyrendezvény nélkül. Ezért a kor ifjúsági szervezete, a KISZ 1976-ban életre hívta az EFOTT-ot, mely – a kor ideológiájának megfelelően – sportra, kultúrára, hazánk turisztikai kincseinek megismerésére sarkallta a felsőoktatás résztvevőit. A KISZ – a magyar kommunista állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ifjúsági szervezet volt 1957 és 1989 között – kongresszusa célul tűzte ki egy egész ifjúságot átfogó turisztikai rendszer létrehozását.

A kezdetekben még nem a mai modern értelemben vett fesztiválról volt szó, sokkal inkább hasonlított egy-egy korabeli úttörőtáborhoz, az általános érvényű programok közé tartozott többek között a táncház, filmvetítés, diszkó, fakultatív sportversenyek, városismereti versenyek, tájékozódási futóverseny, politikai fórumok, tábortűz és utcabál. Az esti szórakoztató műsorokon olyan előadók léptek fel, mint Nagy Bandó András, Sándor György és Boros Lajos, a zenei repertoárban többek közt a RE-SHOW együttes, Cseh Tamás, és a Voga-Turnovszky duó szerepelt.

Az első találkozó helye a Pécs melletti Abaliget volt, 1976 nyarán 25 felsőoktatási intézmény 350 hallgatója vett részt a négy napos eseményen. A következő években a látogatószám folyamatosan nőtt (’77 – Debrecen 750 fő, ’78 Keszthely 800 fő, ’79 – Nyíregyháza 900 fő, ’80 – Sirok 1000 fő, ’81 Fonyódliget 1260 fő), az ezredfordulóhoz közeledve pedig már több tízezer fiatal szórakozott az EFOTT-on. Természetesen a rendszerváltás után maga a fesztivál is átalakult, a politikai ideológiák helyét átvette a könnyűzene, és a fesztivál nevében fémjelzett „turisztika” is a háttérbe szorult. Az elmúlt években rekordokat döntöget a látogatói szám, – bár a 2011-es fesztiválon nem dőlt meg a rekord, így is – közel 70.000-en voltak kíváncsiak a hazai fesztivál-felhozatal hivatalos hallgatói bulijára. (Wikipedia)

Kész MagyarZene-felhozatal: Wellhello, a Halott Pénz, Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, a Follow The Flow, valamint Majka és Curtis is fellép.

Nem marad le az EFOTT sem!

Oszd meg kérlek, ha tetszett!

Mindenünk a zene

Friss

Drevko faldekoráció, kép

A falon lévő képek kialakítják a belső teret

A belső tér kialakításakor nagy hangsúlyt fektetünk a bútorokra, a színekre, a kiegészítőkre és az általános megjelenésre. Azok a dekorációk, amelyek láthatatlanok, mégis a legnagyobb figyelmet keltik fel, a képek.

Karácsonyi koncert Oroszlányban

3 évszázad legszebb karácsonyi dalai

Thén Róbert (ének) és Orbán Gábor (orgona) előadásában többek közt olyan dalok csendülnek fel, mint Schubert Ave Máriája, vagy az Adeste fideles.

Gorlo Volka

Gorlo Volka és a Titok, avagy a múltadban jártam

Két évvel bemutatkozó anyaguk után ismét egy kiadvánnyal örvendeztette meg közönségét a felvidéki Gorlo Volka. A Titok című album úgy mutatja meg a formáció újabb oldalát, hogy közben hű marad a csapat jól ismert zeneiségéhez.